My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κορυφαία πάντα τα κρασιά μας!

Στην κατηγορία των κορυφαίων οίνων κατατάχθηκαν 48 τόνοι κρασιού Γουμένισσας (65.000 φιάλες) για την εσοδεία 2017, ενώ για το 2018 και το 2019 με την εισαγωγή δυο νέων οινοποιείων η ποσότητα του οίνου που κατατάχθηκε έφτασε τους 68τόνους (90.000 φιάλες) για κάθε έτος.

Τα κρασιά που έφτασαν τελικά στην διαδικασία του οργανοληπτικού ελέγχου χαρακτηρίστηκαν από τους οινολόγους, μέλη της επιτροπής ως τεχνικά άρτια. Οι οινολόγοι στα οινοποιεία του Κιλκίς κατάφεραν να δημιουργήσουν νέες σύγχρονες προτάσεις «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ» εμφανώς διαφοροποιημένες από τους αυστηρούς τύπους των προηγούμενων δεκαετιών.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από τον οργανοληπτικό έλεγχο των οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ», πο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Αϊδαρίνη.

Η διαδικασία ελέγχου των ονομαστών κρασιών ολοκληρώθηκε μετά από τις εργαστηριακές αναλύσεις του οίνου «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ» και για τις τρείς χρονιές, τον έλεγχο των ποικιλιών και των ποσοτήτων σταφυλιών που παρήχθησαν ανά αμπελοτεμάχιο που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του οίνου με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Οι νέες οινικές προτάσεις διακρίνονται καθαρά στην εσοδεία του 2018 και του 2019 ενώ τα κρασιά του 2017 διατηρούν ακόμη τα αυστηρά χαρακτηριστικά των προηγούμενων ετών.

Η γενική εντύπωση των κρασιών χαρακτηρίζεται από αρμονία των επιμέρους χαρακτηριστικών με πλούσια δομή, αυξημένη διάρκεια, φρουτώδη χαρακτήρα και τυπική ένταση χρώματος.

Στην διαδικασία συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Ο.Κ Κιλκίς και οι Οινοποιοί της Γουμένισσας.

Στις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά την συζήτηση στο τέλος της κατάταξης τέθηκε το ζήτημα ευρύτερης συμμετοχής από οινόφιλους του Κιλκίς και όχι μόνο, ούτως ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η διαδικασία της κατάταξης.

Η επιτροπή καλωσόρισε τα δύο οινοποιεία που απέκτησαν το δικαίωμα παραγωγής οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ», το οινοποιείο ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ των Στέλιου και Μιχάλη Μπουτάρη και το οινοποιείο ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ των Βασίλη Τσακτσαρλή και Βαγγέλη Γεροβασιλείου.

Τα νέα οινοποιεία προστέθηκαν στο δυναμικό παραγωγής της «Γουμένισσας» μαζί με τα οινοποιεία που είχαν το δικαίωμα παραγωγής μέχρι σήμερα (Αιδαρίνης Χρήστος, Τάτσης Στέργιος και Τάτσης Περικλής και το Κτήμα Χατζηβαρύτη του Βαγγέλη Χατσηβαρύτη).

Σχολιάστε