My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κοιτάμε Μπροστά στη Ν. Καβάλα

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά” στην Π.Ε. Κιλκίς, Μιχάλης Βιδιαδάκης, με το συντονιστή και μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Το κλιμάκιο συνομίλησε με πρόσφυγες, μέλη Μ.Κ.Ο. και εργαζόμενους, την ώρα που ολοκληρωνόταν η εγκατάσταση 1.000 περίπου νέων προσφύγων προερχόμενων από τη Μόρια.

Από την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι ο υπερδιπλασιασμός του αριθμού των προσφύγων θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη διαχείριση της δομής από άποψη χώρου, υποδομών, υγιεινής, υδροδότησης και γενικότερα των συνθηκών διαβίωσης.

Παράλληλα, εμφανής είναι η απόλυτη προχειρότητα και αποσπασματικότητα, με την οποία επιχειρείται η αποσυμφόρηση της Μόριας. 

Σε δηλώσεις του, ο Μιχάλης Βιδιαδάκης τόνισε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης:

“Ο νομός μας βίωσε τα προηγούμενα χρόνια την έξαρση της προσφυγικής κρίσης με τα φαινόμενα της Ειδομένης, του Χέρσου, της Νέας Καβάλας. Οι κάτοικοι συνολικά του νομού απομόνωσαν τις φωνές της μισαλλοδοξίας και του σκοταδισμού και έδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους κατατρεγμένους του πολέμου, της φτώχειας, της προσφυγιάς.

Το προσφυγικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με μικροπολιτικές τακτικές, λαϊκισμούς και ευχολόγια. Οι προσφυγικές ροές δεν εξαρτώνται από το κόμμα που κυβερνά τη χώρα, η αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αποφασιστική.

Αποκλειστικός γνώμονας στη διαχείριση του ζητήματος δεν μπορεί παρά να είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια των προσφύγων, ο σεβασμός του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Φοβάμαι, πως η κατάργηση του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Θεωρώ πως ο ρόλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ομαλή διαχείριση του ζητήματος.”

Δήλωση για το θέμα έκανε κι ο επικεφαλής της παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά”, Χρήστος Γιαννούλης, τονίζοντας: “Όπως έχουμε πει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, όσο υπάρχει Ελλάδα κάθε πρόσφυγας θα έχει μία πατρίδα. Η αξία αυτή ελπίζουμε να διέπει τους κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους της Νέας Δημοκρατίας.”

Πληροφορίες – φωτό: rthess.gr

Σχολιάστε