My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Κλειστά 5 λύκεια ένεκα κόβιντ

*Αγαθοπούλου: Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για τα φιάσκο της Κυβέρνησης;

Πέντε λύκεια του νομού Κιλκίς έμειναν σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού!

Πρόκειται για το 1ο και 2ο Λύκειο Κιλκίς, το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Αξιούπολης, τα οποία θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή πλην των τμημάτων που εντοπίστηκαν τα θετικά δείγματα. Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις από συνεργεία των δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων πάρθηκε αφού διαπιστώθηκαν τα κρούσματα μετά από δυο συνεχόμενα σελφ τεστ, την περασμένη Δευτέρα και σήμερα.

Η κ. Αγαθοπούλου

“Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για τα απανωτά φιάσκο αυτής της Κυβέρνησης;”, αναρωτιέται η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε δήλωσή της, η οποία έχει ως εξής:

«Την περασμένη Δευτέρα τα Λύκεια της χώρας άνοιξαν ξανά, μετά από πολλές εβδομάδες. Σήμερα, Πέμπτη,–τέσσερις μέρες μετά – πέντε (5) Λύκεια του νομού Κιλκίς κλείνουν λόγω κορονοϊού. Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν, δεν πρόλαβε καν η κυβέρνηση να δοξαστεί για την «επιτυχία» της με τα selftests και τα σχολεία ξανακλείνουν.

Γιατί συνέβη αυτό; Μα γιατί δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόνοια για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ούτε αυτή τη φορά! Τα  σχολεία άνοιξαν ξανά χωρίς τις απαραίτητες και ουσιαστικές προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας, χωρίς μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς εμβολιασμούς όλων των εκπαιδευτικών, χωρίς τη συνταγογράφηση και καθολική διεξαγωγή μοριακών τεστ στον επίμαχο πληθυσμό.

Προειδοποιούμε εδώ και καιρό για την μη αξιοπιστία–αφήνω στην άκρη αυτή τη στιγμή την επικινδυνότητα – των selftests. Επιβεβαιωθήκαμε την Κυριακή το βράδυ, όποτε και μάθαμε τα αποτελέσματα των τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων: 613 θετικά κρούσματα σε 245.093 αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Δείκτης θετικότητας 0,25%, ενώ με τα μοριακά και rapidτεστ ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 5% εκείνες τις ημέρες. Μπορεί να προλάβαμε, λοιπόν, τη διασπορά του ιού, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι 600 διαγνωσμένοι φορείς, αλλά δεν είχαμε πλήρη εικόνα από τους υπόλοιπους 245.000 που ελέγχθηκαν πόσοι πήραν ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα και συνέβαλλαν στη μετάδοση του ιού και στην εμφάνιση κρουσμάτων στα σχολεία 4 μέρες μετά το άνοιγμά τους. Toξαναλέμε: η συνταγογράφηση και δωρεάν διεξαγωγή μοριακών τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι η μόνη λύση!

Για πόσο καιρό ακόμη η Κυβέρνηση θα ακολουθεί αποδεδειγμένα εσφαλμένες τακτικές και θα αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα; Τι θα γίνει με τη διδακτέα ύλη και τις εξετάσεις των παιδιών, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά επί 21 εβδομάδες σε σύνολο 38;

Τα κρούσματα ανεβαίνουν, η σχολική διαρροή γιγαντώνεται, οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνουν, οι ψυχολογικές συνέπειες γίνονται όλο και πιο σοβαρές και η Κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται το «έργο» της. Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για τα απανωτά φιάσκο αυτής της Κυβέρνησης;»

Σχολιάστε