My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Κλίμα για βίαιη επέμβαση

eidomeni_prosfyges-001Με τίτλο «καλλιεργούν κλίμα για βίαιη επέμβαση» και υπότιτλο «κυβέρνηση, φορείς της Τοπικής Διοίκησης και αξιωματούχοι της ΕΕ προετοιμάζουν την ένταση της καταστολής που θα ακολουθήσει», η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» σe κείμενο για την Ειδομένη τονίζει:

“Κλίμα προετοιμασίας για τη βίαιη επέμβαση και καταστολή με σκοπό την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών που επί 20 μέρες είναι εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη του Κιλκίς, καλλιεργείται τα τελευταία 24ωρα, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης. Επιπλέον, κλιμακώνεται η πίεση των πολυεθνικών (COSCO κ.ά.), μεγαλοεπιχειρηματιών και επιχειρηματικών φορέων προκειμένου να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, για ν’ ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή η οποία έκλεισε από τις 19 Νοέμβρη και να ξεκινήσει και πάλι η εισαγωγή και εξαγωγή των εμπορευμάτων.”

Στη συνέχεια, αφού αναφέρονται γνωστές δηλώσεις της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης, του δημάχου Παιονίας και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η εφημερίδα σημειώνει τα εξής:

Εντός της βδομάδας αναμένεται να φτάσει στην Ειδομένη το κλιμάκιο του Frontex, ενώ ήδη από την περασμένη Παρασκευή έχουν εγκατασταθεί δύο λυόμενες κατασκευές για τον εξοπλισμό τους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπάλληλοι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ καλούσαν τους εγκλωβισμένους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Αθήνα. Εθελοντές προσέγγιζαν τις οικογένειες των προσφύγων – μεταναστών και τους έλεγαν πως δεν έχουν ελπίδα να περάσουν τα σύνορα. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, την Κυριακή περίπου 300 μετανάστες πείστηκαν και επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα και χτες αναμένονταν να αναχωρήσουν άλλοι περίπου 200.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων εξακολουθεί να είναι μεγάλος, αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 μετανάστες από Ιράν, Σομαλία, Μαρόκο κ.λπ., παραμένουν στην Ειδομένη, ελπίζοντας ότι θ’ ανοίξουν τα σύνορα και γι’ αυτούς. Την ίδια ώρα, οι ροές προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν εξακολουθούν αυξημένες. Την Κυριακή πέρασαν τα σύνορα 3.500 πρόσφυγες. Η Αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση στην ουδέτερη ζώνη, από την περασμένη Παρασκευή έχει βάλει σε εφαρμογή σχέδιο «καθυστέρησης». Ετσι σταματάει τα λεωφορεία σ’ ένα πάρκινγκ έξω από το Πολύκαστρο. Και από εκεί, μετά από πολύωρη παραμονή και κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, η αναχώρηση των λεωφορείων γίνεται ανά 4 ή 5 οχήματα.

Την ίδια ώρα, τα κυκλώματα εκμετάλλευσης των προσφύγων και μεταναστών συνεχίζουν τη δράση τους. Χτες, δύο διακινητές συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα γιατί μετέφεραν 26 Σύρους πρόσφυγες.

Σχολιάστε