My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΚΚΣ Κιλκίς: Θερινά προγράμματα

amea-kolympiΑπό τις αρχές του Καλοκαιριού, στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης υλοποιούνται τρία προγράμματα, συστηματικά πλέον και κάποια από αυτά σε νέο πλαίσιο  ανεξάρτητα από τα ήδη υπάρχοντα, με διαφορετικές ομάδες ΑμεΑ ανάλογα με την αναπηρία τους και τις ανάγκες αυτών που συνεκτιμήθηκαν.

Τα προγράμματα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και τους υπόλοιπους μήνες πάντα σε συνδυασμό με τις αναδυόμενες ανάγκες και τις υπάρχουσες συνθήκες. Ειδικότερα αυτά είναι,  το εργαστήριο φυτικής παραγωγής, το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας και αυτό της υδροθεραπείας.

amea-ippasiaΣε ότι αφορά στο εργαστήριο φυτικής παραγωγής, αυτό υλοποιείται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Προφ. Ηλία, που μας παραχώρησε γενναιόδωρα η Μητρόπολη Κιλκίς, και εκεί θα φυτευτούν διάφορα κηπευτικά. Η ευεξία, η σωματική ικανότητα, η αυτοπεποίθηση, το ζήτημα της διατροφής, η γνώση, οι επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες στο πλαίσιο της δράσης σε ομάδες είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με τη φύση και την παραγωγή.

Το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο «Ράντσο» Κιλκίς και υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του από την προπονήτρια του Ομίλου και την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης οι οποίες έχουν εκπαιδευτεί στην θεραπευτική ιππασία από το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ).

20140717_112351Η θεραπευτική ιππασία αποτελεί μία εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση για τα άτομα με αναπηρία. Είναι μία μορφή θεραπείας κατά την οποία χρησιμοποιείται το άλογο για να επιτευχθούν θεραπευτικοί στόχοι χωρίς να αντικαθιστά τις κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους, τις οποίες όμως συμπληρώνει.

Το πρόγραμμα υδροθεραπείας υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς και  αποτελεί μια φυσική μέθοδο αποκατάστασης. Είναι βασικό εργαλείο που συνδυάζει την διασκέδαση και την φυσική αποκατάσταση. Η εφαρμογή της επιτυγχάνει σπουδαία αποτελέσματα όσον αφορά την αποκατάσταση ορθοπεδικών, νευρολογικών και ρευματολογικών και όχι μόνο παθήσεων. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από το γυμναστή του Αθλητικού Κέντρου ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία σε δομές και υπηρεσίες ΑμεΑ.

Σχολιάστε