My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Όχι μνημόνιο συνεργασίας

“Προκλητική, κατάπτυστη και επικίνδυνη” χαρακτηρίζει η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ την “επιδίωξη της Διοίκησης του Δήμου Κιλκίς να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) του ΝΑΤΟ”.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Φαίνεται πως η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς δεν χάνει καιρό για να υλοποιήσει κατά γράμμα τις ΝΑΤΟϊκές κατευθύνσεις, εξειδικεύοντας σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης το πλαίσιο «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολυετή ανανέωση της ελληνο-αμερικάνικης συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις που προχωράει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Έτσι, φέρνει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κιλκίς και του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης (ΠΚΕΕΥΕ) που εδρεύει στην Κρηστώνη, Κιλκίς και που μόνο ψευδεπίγραφα οι ιμπεριαλιστικές του επιχειρήσεις αποκαλούνται «Υποστήριξης Ειρήνης».

Σκοπός του μνημονίου είναι «η συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς στον τομέα της εκπαίδευσης, ώστε να αναβαθμιστεί η συνεργασία τους στον τομέα αυτό αλλά και στη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών».

Το συγκεκριμένο Κέντρο είναι πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ, ενώ συνδέεται τόσο με την ΕΕ όσο και με τον ΟΑΣΕ. Ως σκοπό του έχει την εκπαίδευση και προετοιμασία, κυρίως ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού προσωπικού (ελληνικού και αλλοδαπού), για τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις. Σήμερα αποτελεί ένα από τα 26 αντίστοιχα κέντρα διεθνώς αναγνωρισμένα και «τροφοδοτεί» με πολυεθνικό στρατιωτικό προσωπικό 13 αμερικανοΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές αποστολές.

Αλήθεια, όλα αυτά τι σχέση έχουν με τα συμφέροντα του λαού του Κιλκίς και τις πραγματικές του ανάγκες;

Δεν γνωρίζουν οι τοπικοί παράγοντες και τα κόμματά τους ότι το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει, αλλά προκαλεί πολέμους, προσφυγιά, εξαθλίωση στους λαούς;

Το ΝΑΤΟ μόνο τα τελευταία χρόνια έπνιξε στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, ενώ αποτελεί ένα μηχανισμό που στήνει ακόμα και δικτατορίες σε όλο τον κόσμο, όπως έκανε και στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, μέσα στα πλαίσια της συμμαχίας, η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα.

Όσα ψέματα κι αν επιστρατεύουν για τα δήθεν «οφέλη» που θα έχει ο λαός του Κιλκίς, αυτή είναι η ουσία και δεν κρύβεται. Γι’ αυτό είναι επικίνδυνα όσα ακούγονται ότι το ΠΚΕΕΥΕ είναι το «καμάρι» του Κιλκίς, ότι είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθεί οικονομικά η πόλη. Η χρεοκοπημένη και αντιδραστική λογική του «καλώς ήρθε το δολάριο» πρέπει να τελειώνει.

Αλήθεια, οι τοπικοί παράγοντες «καμαρώνουν» που το συγκεκριμένο κέντρο εκπαιδεύει στρατιωτικό προσωπικό για να στελεχώνει την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και να διεξάγει επεμβάσεις, πολέμους, να σκοτώνει ακόμα και άμαχους, μητέρες και παιδιά;

Μ’ αυτή τους τη στάση, πρώτα απ’ όλα η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, αλλά και όσοι συντάσσονται μαζί της,

  • ξεπλένουν τον αμερικανοΝΑΤΟϊκό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό,
  • αποπροσανατολίζουν και εφησυχάζουν το λαό του Κιλκίς για το ρόλο του ΝΑΤΟ και των συγκεκριμένων στρατιωτικών μονάδων που εδρεύουν στο νομό,
  • επιδιώκουν να «εκπαιδεύσουν» τη νέα γενιά στο «ρεαλισμό» της ζούγκλας, του «ο πιο ισχυρός επιβιώνει» και της υποταγής στα συμφέροντα των ισχυρών.
  • συμβάλλουν να γίνει η χώρα μας και η περιοχή μας ένα δολοφονικό αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε «μαγνήτη» πιθανών επιθέσεων.

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται αποφασιστικά τα λαϊκά συμφέροντα, δουλεύει για την ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών, για την αμοιβαία, επωφελή συνεργασία, και απαιτεί:

  • Να αποσυρθεί τώρα ο θέμα της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κιλκίς και του ΠΚΕΕΥΕ.
  • Να φύγουν από το Κιλκίς και συνολικά από τη χώρα μας οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και όσοι σχηματισμοί συνδέονται με το ΝΑΤΟ.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Οι εξελίξεις δεν χωράνε αναμονή και εφησυχασμό. Πρέπει να σημάνουν συναγερμό, πραγματικό ξεσηκωμό.

Σ’ αυτή τη μάχη χρειάζεται να μπούνε τα Σωματεία και οι μαζικοί φορείς του νομού, κάθε άνθρωπος του μόχθου που αντιλαμβάνεται τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

Το μήνυμα να φτάσει παντού, να ακουστεί δυνατά: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.”

Σχολιάστε