My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Το ίδιο βιολί η κυβέρνηση

Eνα χρόνο και πλέον από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοιού και η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο βιολί”, υπογραμμίζει η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, καλώντας το λαό “να μην αποδεχτεί την υπάρχουσα κατάσταση”.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ έχει ως εξής:

Την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι της περιοχής υπερηφανεύονται για τα κέρδη τους, τις νέες αγορές που “κατακτούν” και την λειτουργία των νέων εργοστασίων τους στο εξωτερικό, ο λαός του Κιλκίς, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαικά στρώματα μόνο ντροπή και οργή μπορούν να νιώθουν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νομό. Ο στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων τους, για τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους επιτεύχθηκε αλλά ο λαός μας προκοπή δεν είδε. Το τσάκισμα των μισθών, η εντατικοποίηση εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εργατικά ατυχήματα, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας έφεραν κέρδη για το κεφάλαιο αλλά όχι ουσιαστική βελτίωση των όρων διαβίωσης του λαού.

Σε αυτή τη “γη της επαγγελίας” των βιομηχάνων και του κεφαλαίου, το Κιλκίς, η κυβέρνηση συνεχίζει, ένα χρόνο και πλεόν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοιού, το ίδιο βιολί. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των 2 νοσοκομείων του νομού, το νοσοκομείο της πόλης παραμένει χωρίς μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς ΜΕΘ, έχει ήδη μετατραπεί σε νοσοκομείο “μίας νόσου” ενώ τα βαριά περιστατικά διακομίζονται αναγκαστικά στα υπερπλήρη νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Για να μην μιλήσουμε για τις εγκληματικές ευθύνες της στο κομμάτι της πρόληψης της διασποράς, της ιχνηλάτησης και της τήρησης των μέτρων προστασίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που εκεί η ασυλία της εργοδοσίας χτυπάει επίσης “κόκκινο”.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου! Κανένας δεν μπορεί να νομιμοποιήσει, όσο και να προσπαθεί, αυτή την κατάφωρη κοινωνική αδικία εις βάρος του λαού.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ φαίνεται με μια πρώτη ματιά ότι “πουλάνε το λαό” αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Από τη στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους, εκείνοι έχουν την πραγματική εξουσία και άρα το κράτος τους υπηρετεί, γιατί αυτοί το δημιούργησαν. Ετσι εξηγείται γιατί κυβερνήσεις διαφορετικών «αποχρώσεων» υλοποιούν (παρά τις επιμέρους διαφορές) την ίδια πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. Και αν η δουλειά “κολλήσει” , δεν έχουν κανένα πρόβλημα να περάσουν στη χρήση βίας ή ακόμη σε πιο αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης.

Γι’ αυτό συνειδητά έχουν μετατρέψει την υγεία από αγαθό σε εμπόρευμα, γι’ αυτό έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, γι’ αυτό δεν ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Πάνω απ’ όλα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων υγείας. Ετσι έρχεται και συντηρείται η καπιταλιστική ανάκαμψη, έτσι συσσωρεύονται τα κεφάλαια, έτσι όμως αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα καπιταλιστική κρίση. Αυτό το φαύλο κύκλο υπηρετούν τα αστικά κόμματα και γι’ αυτό προτείνουν επιμέρους μίγματα διαχείρισης που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό, γι’ αυτό εστιάζουν στην ατομική ευθύνη, γι’ αυτό δεν επιτάσσουν τον ιδιωτικό τομέα.

Ως ΚΚΕ ποτέ δεν κρύψαμε αυτή την κοινωνική πραγματικότητα από τα μάτια του λαού, για να χαιδέψουμε αυτιά. Αυτή η κοινωνική πραγματικότητα είναι και αναγκαίο αλλά και ρεαλιστικό να ανατραπεί μέσα από αγώνες ενταγμένους στην προοπτική ανάπτυξης ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης που θα αντιστοιχεί με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Που θα αξιοποιεί και θα προάγει τις τεράστιες δυνατότητες της έρευνας, της τεχνολογίας και του επιστημονικού δυναμικού στην Υγεία, την Πρόνοια και το Φάρμακο, ως κατοχυρωμένο και δωρεάν δικαίωμα, ισότιμα σε όλους.

Αναμφίβολα, οι αποκλειστικά κρατικές και δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου απαιτούν κεντρικά σχεδιασμένη παραγωγή και υπηρεσίες, απαιτούν βαθύτερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία όπου κουμάντο θα κάνουν αυτοί που παράγουν τον πλούτο, οι εργαζόμενοι. Θα σχεδιάζουν και θα ελέγχουν το λαϊκό σχέδιο ανάπτυξης, ώστε η υγεία, η πρόληψη, οι συνθήκες δουλειάς, η διατροφή, η στέγαση, ο ελεύθερος χρόνος, να υπηρετούν ένα ανώτερο επίπεδο συνολικά της ζωής του λαού.

Απαιτούμε:

— Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας (εργαστήρια,διαγνωστικά κέντρα, ιατροί).

— Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού άμεσα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας αλλά και στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός τους. Δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

— Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη.

— Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στα σούπερ μάρκετ.

— Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.

Η ΤΕ Κιλκίς καλεί το λαό να μην αποδεχτεί την υπάρχουσα κατάσταση και αναδεικνύει την ανάγκη για κλιμάκωση της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων. Υπεύθυνη στάση για το λαό είναι να τους γυρίσει την πλάτη, να απευθυνθεί στα σωματεία του, να παλέψει και να διεκδικήσει συλλογικά αυτό που του ανήκει. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που δεν έχει ακόμα δοκιμάσει Ο λαός μας δεν έχει δείξει ακόμη τη δύναμη του. Μπορεί με τον αγώνα του και με τις θυσίες του, να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.

Σχολιάστε