My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Συνεχίζει τις περιοδείες

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων του ΚΚΕ στο Κιλκίς, μαζί με στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με φίλους και οπαδούς.

kkeΟ Γιάννης Φαχουρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, περιόδευσε τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη με την Ειρήνη Χατζή στα χωριά Ευρωπό, Καμποχώρι, Βαλτοτόπι, Τούμπα, Ρύζια και Μεσιά και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου περιόδευσε στο Νοσοκομείο, την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Γουμένισσας.

Οι δύο υποψήφιοι κάλεσαν το λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους να σκεφτούν όχι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε σκληρά – όπως λέγετε – όλο αυτό το 7μηνο, αλλά για ποιανού τα συμφέροντα διαπραγματεύτηκε. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι διαπραγματεύτηκε με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ για τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και την ενίσχυση τη ανταγωνιστικότητάς του, άρα αναγκαστικά διαπραγματεύτηκε ενάντια στα συμφέρον του λαού.

Αυτό αποδεικνύεται από μια σειρά γεγονότα, όπως:

  • Τα προνόμια που έδινε στο μεγάλο κεφάλαιο με το «Πρόγραμμα τα Θεσσαλονίκης» και τα ψίχουλα που έταζε για το λαό.
  • Τις δεσμεύσεις απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους, όπως αυτές διατυπώθηκαν στα διάφορα εγχώρια και διεθνή φόρα.
  • Τις διαβεβαιώσεις ότι «το κράτος έχει συνέχεια», ότι «η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι» άρα αποδεχόμαστε και τους κανόνες της, ότι «το 70% των προηγούμενων μνημονίων είναι καλό» και θα το εφαρμόσουμε κ.ά.

Επιπλέον, υπενθύμισαν τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη όπου επέκτεινε το τότε μνημόνιο, τις 47+8 σελίδες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε ό,τι ζητούσε το κεφάλαιο, καθώς και το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος που έγινε «ΝΑΙ» σε νέο μνημόνιο. Όλα αυτά τα είχαν ακολουθήσει και δεχτεί και τα στελέχη της ΛΑΕΝ, του ΣΥΡΙΖΑ νο.2, και ο πρόεδρός της κ.Λαφαζάνης, οπότε σήμερα δεν μπορούν να κάνουν πως δεν ήξεραν και δε γνώριζαν.

Ο Κώστας Τσαουσίδης, με τον Κυριάκο Τατίδη επισκέφτηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα χωριά Τερπυλλο, Κοκκινιά, Παρόχθιο, Ποντοκερασιά, Μελλισουργειό, Μεταξοχώρι, Γερακαριό, Βάθη, Φύσκα, Θεοδωράκια και Χειμαδιό, ενώ ο Γιάννης Φαχουρίδης με τη Σταυρούλα Νικολαΐδου την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποίησαν περιοδεία στα χωριά Σάντα, Μάνδρες, Καμπάνη, Πεδινό και Κρηστώνη.

Όλοι οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ όχι μόνο ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αλλά καλούν το λαό να τους δώσει δύναμη στις εκλογές για να το εφαρμόσουν. Ζητούν, δηλαδή, από το λαό την εξουσιοδότηση για να του χειροτερέψουν τη ζωή.

Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ούτε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τόσα χρόνια με τις πολιτικές τους επιδείνωναν τη ζωή του εργατόκοσμου, ούτε τη στάση που κρατάνε τα υπόλοιπα κόμματα απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Όλοι τους ενδιαφέρονται για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Κανένας όμως δεν βάζει στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια κτλ., το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους ανθρώπους, το δικαίωμα οι άνθρωποι να ζουν με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εποχής. Μόνο το ΚΚΕ αναδεικνύει αυτές τις πλευρές, μόνο το ΚΚΕ παλεύει και θα παλεύει, και μέσα και έξω από τη Βουλή για αυτά τα δικαιώματα. Γι’ αυτό και πρέπει να βγει όσο πιο ισχυρό και δυνατό γίνεται από τις κάλπες της 20ης Σεπτέμβρη.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε