My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Σε Ειδομένη / Δήμο Παιονίας

eidomeni-konstantinidisΠεριοδεία στο Δήμο Παιονίας πραγματοποίησε χθες (Παρασκευή) το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, Γιώργο Χαβατζά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Γιάννη Ζιώγα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σκοπός της περιοδείας ήταν να αναδείξουν για άλλη μια φορά τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των μεταναστών – προσφύγων στην Ειδομένη και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

eidomeni1Στη διάρκεια της περιοδείας, τα στελέχη του ΚΚΕ επισκέφθηκαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) στην Ειδομένη “όπου καθημερινά προσάγονται κατά δεκάδες πρόσφυγες – μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στην περιοχή με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα και την προώθησή τους προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

“Σύριοι, Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους, καθώς στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, την πείνα και την εξαθλίωση, που φέρνουν οι ανά τον κόσμο, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, συνωστίζονται, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην ευρύτερη παραμεθόριο περιοχή της Ειδομένης”, τονίζει το ΚΚΕ, τα στελέχη eidomeni2του οποίου σημείωσαν τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν κυβέρνηση και ΕΕ γι’ αυτήν την κατάσταση. Οπως είπαν, αποτελεί χαρακτηριστική πλευρά της κατασταλτικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν η ελληνική και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών – μελών της σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων.

Επίσης, τόνισαν την ανάγκη “να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπου θα υπάρχει μια πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας και άμεσων αναγκών που έχουν”, καθώς και “να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες, να νομιμοποιούνται όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ.”

Συνάντηση με Γκουντενούδη

gountenoudis-konstantinidisΤον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Θεοδόση Κωνσταντινίδη, δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή για την οικονομική κατάσταση του δήμου και του εξήγησε ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια για την κατανομή των ΚΑΠ.

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών στο Μεθοριακό Σταθμό της  Ειδομένης, με τον κ. Γκουντενούδη να τονίζει ότι “το πρόβλημα αυτό είναι χρόνιο και δυστυχώς οι αρμοδιότητες του για το συγκεκριμένο θέμα είναι ελάχιστες”. Προτεραιότητα του, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, είναι η περιφρούρηση και η ασφάλεια του δημότη.

Σχολιάστε