My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Προβλήματα στη τηλεκπαίδευση

“Με σοβαρά προβλήματα η πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης και στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Κιλκίς”, τονίζει η ΤΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της που έχει ως εξής:

“Πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στο Κιλκίς και το μαρτύριο συνεχίζεται.

Για ακόμα μία φορά «όλα ήταν έτοιμα», όπως και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δια στόματος Υπουργού Παιδείας και Περ/κού Δ/ντή Εκπ/σης Κεν. Μακεδονίας από τη Γουμένισσα, όμως το σύστημα είναι στα όριά του, και το βάρος πέφτει για ακόμα μια φορά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παιδιά πετιούνταν εκτός πλατφόρμας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν ακούγονταν ή δεν βλέπονταν. Δάσκαλοι έκαναν μάθημα με το 1/3 της τάξης τους ή και μόνο με έναν μαθητή. Εκπαιδευτικοί περίμεναν τους μαθητές ή οι μαθητές τον εκπαιδευτικό. Με απλά λόγια δεν μπορούσε να γίνει με τίποτα μάθημα.

Την ίδια στιγμή -και δικαιολογημένα- οι γονείς είναι έξαλλοι. Όχι μόνο γιατί πολλοί έφυγαν ακόμα και από τις δουλειές τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που είναι μικρά και δεν μπορούν να συνδεθούν, αλλά και γιατί χρειάστηκε να διαχειριστούν και την ψυχολογική κατάσταση με τα παιδιά τους που επί 3 ώρες «δεν έβγαζαν άκρη».

Αυτό δεν είναι φιάσκο. Είναι αθλιότητα!

Η κυβέρνηση, όπως και οι κομματικοί της εκπρόσωποι στο Κιλκίς, καθώς και οι εκπρόσωποί της στην Τοπική Διοίκηση, πρέπει να πάψουν να σφυρίζουν αδιάφορα, να «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα» και να αραδιάζουν αριθμούς χωρίς αντίκρισμα, την ώρα μάλιστα που δεκάδες μαθητές στο Κιλκίς δεν έχουν ακόμα εξοπλισμό (τάμπλετ ή υπολογιστή), άλλοι δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ, ενώ υπάρχουν ακόμα και ολόκληρα χωριά στην ΠΕ Κιλκίς που δεν πιάνουν ούτε ΕΡΤ για να παρακολουθούν την πρωινή εκπαιδευτική τηλεόραση.

Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση για όσο διάστημα είναι δυστυχώς κλειστά τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης.

Να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί που δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να βρεθούν ουσιαστικά και με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές.

Να ενισχυθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.

Να καλυφθούν όλοι οι μαθητές με τον αναγκαίο εξοπλισμό και να λυθούν ζητήματα με το ίντερνετ και την κρατική τηλεόραση.

Όσο περνάει ο καιρός, και σε αυτές τις καταστροφικές συνθήκες που προκαλούνται από την κυβέρνηση, το αίτημα δεν μπορεί παρά να είναι ένα: Ανοίξτε τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να γίνει σωστή δουλειά, για να γίνει μάθημα.

Αλλιώς η κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη για τη μορφωτική στασιμότητα χιλιάδων παιδιών.”

Σχολιάστε