My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Ιδού η Εκπαίδευση σε Κιλκίς

Προβλήματα της Εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς αναδεικνύουν η ΤΕ του ΚΚΕ και οι Λαϊκές Συσπειρώσεις Κιλκίς και Παιονίας, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν επ` ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. 

“Ακόμα στο Κιλκίς έχουμε κτίρια που δεν είμαστε βέβαιοι αν θα αντέξουν σε έναν σεισμό, έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές τόσο στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο όσο και στα χωριά, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι χώροι για εργαστήρια, για βιβλιοθήκες, ακόμα και για γραφεία διδασκόντων που μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίες. Ενώ αίθουσες πολλαπλών χρήσεων μετατρέπονται σε γυμναστήριο, σε εστιατόριο για τα παιδιά του ολοήμερου. Ακόμα και διάδρομοι και υπόγεια μετατρέπονται σε αίθουσες”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση στην ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

“Το πρώτο κουδούνι χτυπάει και φέτος για εκατοντάδες παιδιά του Κιλκίς και της Παιονίας σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Πρώτο κουδούνι σημαίνει για τους μαθητές την έναρξη ακόμα μιας σχολικής χρονιάς, με καλή διάθεση από την περίοδο ξεκούρασης των διακοπών, με τη χαρά της αντάμωσης των συμμαθητών, με νέα μαθήματα και εκπαιδευτικούς, με υψηλότερους στόχους για πολλούς.

Αλλά και… με τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες, που καμαρώνουν αλλά και μοχθούν για τα παιδιά τους, για να τους προσφέρουν όλα όσα δικαιούνται, που το σημερινό σχολείο δεν τα προσφέρει, τους τα στερεί.

  • Στην εποχή μας θα μπορούσε και θα έπρεπε το σχολείο να καλύπτει πλήρως όλες τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, τη σχέση τους με τον Αθλητισμό και την Τέχνη.

Όμως οι λαϊκές οικογένειες κάθε χρόνο τέτοιο καιρό συζητούν για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που θα καταφέρουν ή δεν θα μπορέσουν τελικά να προσφέρουν στα παιδιά τους, για τις ξένες γλώσσες ή για την οικονομική αφαίμαξη των φροντιστηρίων.

  • Στην εποχή μας θα μπορούσε και θα έπρεπε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες ειδικότητες, τα βιβλία να είναι σύγχρονα και να συμβάλουν στην ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών.

Όμως χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν άνεργοι, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους (μόνο στην ΠΕ Κιλκίς ήδη προσλήφθηκαν πάνω από 70 αναπληρωτές οι οποίοι εργάζονταν και πέρσι και απολύθηκαν μόλις πριν από 2 μήνες). Ενώ τα βιβλία είναι γεμάτα ανακρίβειες, ελλείψεις, λάθη, που οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν να τα συμπληρώσουν με φωτοτυπίες και σημειώσεις και οι γονείς μοχθούν πολλές φορές να τα καταλάβουν για να βοηθήσουν στο διάβασμα των παιδιών.

  • Στην εποχή μας θα μπορούσε και θα έπρεπε όλα τα σχολεία να λειτουργούν σε σύγχρονα κτίρια και με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Όμως ακόμα στο Κιλκίς έχουμε κτίρια που δεν είμαστε βέβαιοι αν θα αντέξουν σε έναν σεισμό, έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές τόσο στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο όσο και στα χωριά, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι χώροι για εργαστήρια, για βιβλιοθήκες, ακόμα και για γραφεία διδασκόντων που μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίες. Ενώ αίθουσες πολλαπλών χρήσεων μετατρέπονται σε γυμναστήριο, σε εστιατόριο για τα παιδιά του ολοήμερου. Ακόμα και διάδρομοι και υπόγεια μετατρέπονται σε αίθουσες.

  • Στην εποχή μας θα μπορούσε και θα έπρεπε όλα τα νήπια να έχουν πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή σε σύγχρονες αίθουσες, κοντά στο σπίτι τους, με ολιγομελή τμήματα.

Όμως τα νήπια στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα, σε μικρούς χώρους, ακόμα και σε καταστήματα οικοδομών, συχνά μακριά από το σπίτι τους στην πόλη του Κιλκίς και του Πολυκάστρου (για να βγαίνουν οι αριθμοί).

  • Στην εποχή μας θα μπορούσε και θα έπρεπε όλα τα παιδιά και οι έφηβοι που χρήζουν Ειδικής Αγωγής να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Όμως το κράτος παίρνει ημίμετρα, δεν κατασκευάζει τις κατάλληλες υποδομές και έτσι στέλνει δεκάδες παιδιά του νομού με ειδικές ανάγκες σε ιδιώτες ή στο σπίτι τους, εντελώς εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής δομής.

  • Στην εποχή μας θα μπορούσε και θα έπρεπε όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφώνονται ολόπλευρα μέχρι τα 18 τους χρόνια, να υπάρχει σχεδιασμός για τους πόσους επιστήμονες χρειαζόμαστε, ποιες σχολές κτλ.

Όμως τα παιδιά μας μπαίνουν από νωρίς στην «αρένα» των πανελλαδικών εξετάσεων του ανταγωνισμού και του άγχους, αποχαιρετώντας όποια γενική μόρφωση. Επιπλέον, όπως συμβαίνει και φέτος, αρκετοί μαθητές δεν έχουν δικαίωμα να προετοιμαστούν για το πεδίο που επιθυμούν, μιας και 8 ολιγομελή τμήματα σε Λύκεια του νομού δεν θα λειτουργήσουν. Ενώ στην πορεία οι σπουδές τους καταλήγουν σε ένα πτυχίο που τους οδηγεί στην ανεργία, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία με το επιστημονικό τους αντικείμενο.

Οι γονείς κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, προσπαθώντας να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να χτίσουμε για κείνα ένα καλύτερο μέλλον, όμως πέφτουμε διαρκώς πάνω σε τοίχους, πάνω σε αυτά που δικαιούμαστε και μας στερούν, πάνω σε ελλείψεις που ζητούν και από εμάς να συμπληρώνουμε, βάζοντας διαρκώς το χέρι στην τσέπη για πράγματα που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.

Το ΚΚΕ έχει πρόταση που απαντάει οριστικά σ’ αυτά τα προβλήματα, λύνει την αντίθεση ανάμεσα στις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής μας και τη μιζέρια που εισπράττουμε στην Εκπαίδευση, γιατί ξεμπερδεύει με την κοινωνία της εκμετάλλευσης και τη μόρφωση που γίνεται εμπόρευμα και κοιτάει τους γονείς στην τσέπη!

Ο δρόμος για το «σήμερα» και το «αύριο» των παιδιών μας, για να σταθούμε πραγματικά δίπλα τους, είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν. Για να έχουμε το σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας τον 21ο αιώνα. Με το παράδειγμά μας να διδάξουμε τα παιδιά μας να μη συμβιβάζονται με τα ψίχουλα, να παλεύουν και να κατακτούν όσα δικαιούνται.

Να ζωντανέψουμε και να μαζικοποιήσουμε τους Συλλόγους και τα άλλα όργανα των γονέων. Να τους κάνουμε εστίες συλλογικής διεκδίκησης με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες τους, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία.

Να απαιτήσουμε σήμερα:

  • Παιδεία σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν, ουσιαστική και όχι στα λόγια.
  • Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις τέχνες και στον αθλητισμό.
  • Να μη βάζει το χέρι στην τσέπη κανένας γονιός γι’ αυτά που έχουν ευθύνη η κυβέρνηση και οι δήμοι.
  • Να ανεγερθούν νέα, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία και ιδιαίτερα νηπιαγωγεία. Να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.
  • Ουσιαστική στήριξη των σχολείων, για να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  • Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.
  • Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς

Σε ανάλογη ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Κιλκίς αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι για εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες του νομού μας, οι οποίοι με νέα ορμή, διάθεση και όνειρα, ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά. Έτοιμοι να επιτύχουν νέους στόχους σε διάφορους τομείς της ζωής τους, στα μαθήματα, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στις τέχνες και αλλού.

Δυστυχώς, όμως, μπροστά σ’ αυτή τη νεανική ορμή και δημιουργικότητα ορθώνονται συνεχώς νέα τείχη, με ευθύνη του κεντρικού κράτους και των εκπροσώπων του στην Τοπική Διοίκηση. Τείχη τα οποία καλούνται οι γονείς και τα παιδιά τους να υπερπηδήσουν με κόπους και θυσίες. 

Η νεολαία και οι οικογένειές τους δεν θα πρέπει να συμβιβαστούν μ’ αυτή την πραγματικότητα, και να αναρωτηθούν:

Τι είναι αυτό που απαγορεύει το 2019…

…Να είναι όλα τα σχολικά κτίρια σύγχρονα και να έχουν αντισεισμική θωράκιση, και όχι με τον παραμικρό σεισμό να εμφανίζονται κτιριακά προβλήματα;

…Να κατασκευαστεί στην πόλη του Κιλκίς νέο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο – Λύκειο, και όχι  να αναστέλλεται η λειτουργία των ήδη ιδρυμένων σχολικών μονάδων, να λειτουργούν Νηπιαγωγεία σε χώρους καταστημάτων οικοδομών, να μετατρέπονται σε σχολικές αίθουσες ακόμα και υπόγεια, να «στιβάζονται» πάνω από 25 μαθητές κάθε τμήμα;

…Να έχουν πρόσβαση όλα τα νήπια σε Δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς, να κατασκευαστούν νέοι Παιδικοί Σταθμοί όπου υπάρχει ανάγκη (π.χ. Κιλκίς, Σταυροχώρι, ΔΕ Πικρολίμνης), και όχι να συρρικνώνονται και αυτοί που υπάρχουν, να ξημεροβραδιάζονται οι γονείς έξω από παιδικούς σταθμούς για μια θέση προτεραιότητας;

…Να υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία, να λειτουργούν όλα τα τμήματα με βάση τις επιλογές των μαθητών, και όχι να υπάρχουν κενά ακόμα και σε βασικά μαθήματα και να μην εγκρίνονται τμήματα ειδικοτήτων στην Γ’ Λυκείου με αποτέλεσμα οι μαθητές 3 Λυκείων του Δήμου να αναγκάζονται μετακινούνται σε άλλο σχολείο για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές;

…Να έχουν όλα τα παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής πρόσβαση σε δημόσιες δομές με όλο το αναγκαίο προσωπικό, και να χρειάζεται οι γονείς να απευθύνονται σε ιδιωτικούς φορείς και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους;

…Να μην έχουν όλα τα παιδιά και οι έφηβοι δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, και να χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για τις δραστηριότητες των παιδιών τους;

…Να υπάρχει δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, και να χρειάζεται οι γονείς να ακριβοπληρώνουν τελικά για το δημόσιο σχολείο, να μετατρέπονται σε κυνηγούς χορηγών ακόμα και για τα στοιχειώδη για τη λειτουργία των σχολείων;

Αυτό που απαγορεύει τα παιδιά μας να έχουν ολόπλευρη μόρφωση, σε σύγχρονα σχολεία, δημόσια και δωρεάν δεν είναι η «κακία μας η μοίρα», ούτε ότι «είναι δύσκολες οι εποχές». Εμπόδιο για να έχουν τα παιδιά μας την παιδεία και τη ζωή που τους αξίζει είναι το ίδιο το σύστημα που ζούμε, είναι τα κέρδη μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματιών, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους το συντριπτικό ποσοστό του πλούτου που παράγεται στην Ελλάδα και θέλουν κι άλλα.

Γι’ αυτό το κράτος κόβει συνεχώς από τις δικές μας τις ανάγκες και δίνει σ’ όλους αυτούς, με αρωγό σ’ αυτή του την προσπάθεια και τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ άλλων αστικών κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση. Γι’ αυτό και η Διοίκηση του Δήμου με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ανέχονται αυτή την κατάσταση και δεν διεκδικούν το παραμικρό κονδύλιο για  τα σχολεία του Δήμου. Αντίθετα προσπαθούν να υποτάξουν γονείς και μαθητές σ’ αυτή τη μιζέρια λέγοντας τους «έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς εύχεται καλή σχολική χρονιά με δύναμη και υγεία στους μαθητές και τους γονείς τους, και τους καλεί να σκεφτούν σε βάθος όλα τα παραπάνω. Οι γονείς και οι μαθητές «μπορούν να κάνουν πολλά» αν το αποφασίσουν και αν επιλέξουν να διεκδικήσουν μέσα από τους Συλλόγους τους, μέσα από άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται την μόρφωση και τη ζωή που αξίζει στα παιδιά τους.

Σ’ αυτό τον αγώνα η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς, το ΚΚΕ, θα πρωτοστατήσουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ώστε να ικανοποιηθούν όσα περισσότερα από τα αναγκαία αιτήματα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι δυνατό.”

Η ΛΑ.ΣΥ. Παιονίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας εύχεται στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υγεία.

Μία ακόμα σχολική χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία και καλή διάθεση, με πίστη ότι τα παιδιά μας θα καταφέρουν να πετύχουν υψηλούς στόχους, να μορφωθούν, να έχουν επιτυχίες σε άλλες δραστηριότητές τους.

Την ίδια ώρα, όμως, για μία ακόμα σχολική χρονιά τα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες είναι και πάλι δυσβάσταχτα και η προσπάθεια να προσφέρουν στα παιδιά τους όλα όσα δικαιούνται τεράστια.

Ειδικά στην περιοχή μας, η κατάσταση «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», χρόνο με το χρόνο.

             Ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή και λειτουργία νέου Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου στο Πολύκαστρο, για να μην στιβάζονται τα παιδιά μας σε 25άρια τμήματα, σε αίθουσες που δεν είναι κατάλληλες, εδώ και χρόνια οι Κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις του Δήμου Παιονίας ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.

Έτσι έχουμε φτάσει να έχουμε υπερ-πλήρη τμήματα ειδικά στις μικρές τάξεις, το Γυμνάσιο Πολυκάστρου να λειτουργεί φέτος με 14 τμήματα (παραπάνω απ’ όσα προβλέπεται και χωρίς να υπάρχουν αίθουσες).

             Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτονται όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες από εκπαιδευτικούς, συνεχίζουν τα σχολεία να λειτουργούν με κενά, φτάνοντας μέχρι το σημείο σε Λύκειο του Δήμου να μην εγκρίνουν τη λειτουργία τμήματος ειδίκευσης, με αποτέλεσμα τη μετακίνηση μαθητών της Γ’ Λυκείου σε άλλο σχολείο.

             Ενώ υπάρχει η ανάγκη να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν επιπλέον Παιδικοί Σταθμοί σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Παιονίας, συρρικνώνονται και αυτοί που υπάρχουν (στον Αγ. Πέτρο ο Παιδικός Σταθμός θα παραμείνει και φέτος κλειστός), καλύπτοντας ελάχιστες ανάγκες. Η απαξίωσή τους από το κράτος φαίνεται από τις ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό, ενώ φέτος, χωρίς προειδοποίηση κόπηκε μέχρι και το ρεύμα σε Παιδικό Σταθμό για οφειλές.

             Ενώ είναι δυνατό να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, σήμερα κανένας δεν εγγυάται την στατικότητά τους σε περίπτωση σεισμού, και κανένας δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα.

             Ενώ υπάρχει ανάγκη στην Παιονία να λειτουργήσει Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, αντίστοιχες δομές για τους έφηβους και δομές τύπου ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ για τις απογευματινές ώρες, το ιδρυμένο Ειδικό Σχολείο Γουμένισσας έχει μείνει στα χαρτιά και δεν φαίνεται να παίρνονται κάποια μέτρα για τα ΑμΕΑ.

             Ενώ υπάρχει ανάγκη να έχουν όλα τα παιδιά και οι έφηβοι δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, οι ελεύθεροι χώροι και υποδομές είναι ελάχιστοι και οι γονείς ακριβοπληρώνουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους.

             Ενώ είναι δυνατό στην εποχή μας, με βάση τον πλούτο που παράγεται και το επίπεδο ανάπτυξης των επιστημών και της τεχνολογίας, να έχουν δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά που θα τα μορφώνει ολόπλευρα, σήμερα οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τις αυτονόητες λειτουργικές ανάγκες μιας σχολικής μονάδας και μετατρέπονται σε κυνηγούς χορηγών για να τα βγάλουν πέρα τα σχολεία.

Την ίδια ώρα Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση εκτός από την ανοχή που δείχνουν σ’ αυτή την κατάσταση, μεταθέτουν και τις ευθύνες στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλώντας τους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» (π.χ. υλικοτεχνικές ελλείψεις, κτιριακά προβλήματα, καθαριότητα, ζητήματα με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων κ.ά.).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, το ΚΚΕ, καλεί τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην συμβιβαστούν μ’ αυτή την κατάσταση, με τη μιζέρια και τα ψίχουλα, να μην ανεχτούν άλλο να ρίχνουν τον πήχη των απαιτήσεων γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Συλλογικά και οργανωμένα, μέσα από τους Συλλόγους, τα Σωματεία και τους Φορείς τους, να διεκδικήσουν τη μόρφωση και τη ζωή που μπορούν να έχουν και που έχουν ανάγκη αυτοί και τα παιδιά τους. Μπορούν να παλέψουν και να πετύχουν όσα δικαιούνται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, θα δώσει όσες δυνάμεις διαθέτει σ’ αυτό τον αγώνα, με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες τους, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία.

Σχολιάστε