My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Επίσκεψη στη Ν. Καβάλα

Την Τετάρτη 20 Ιούνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δομή Προσφύγων που βρίσκεται στη Νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο, για να ενημερωθεί για την κατάσταση διαβίωσης των προσφύγων, καθώς και να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους ίδιους τους πρόσφυγες.

Αν και στη Δομή της Νέας Καβάλας δεν έχουν ξεπεραστεί τα όρια της δυναμικότητάς της, με τους πρόσφυγες να φτάνουν σήμερα περίπου του 550, και η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες Δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, η ουσία δεν αλλάζει και τα προβλήματα υπάρχουν και εκεί.

Οι πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, και στη συγκεκριμένη Δομή, η ζωή τους περιορίζεται μέσα σε ένα camp, σε ένα κοντέινερ, με τα απολύτως στοιχειώδη σε τροφή και κατοικία, με τα τελείως στοιχειώδη σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των παιδιών, την εκπαίδευσή τους. Ενώ δεν είναι και λίγοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, όπως και όσοι δεν μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες. Οι συνθήκες συνεχίζουν να μην είναι ανθρώπινες.

Επιπλέον, οι νέες προσφυγικές ροές θα οδηγήσουν τους πρόσφυγες σε σκηνές, δηλαδή σε ακόμα χειρότερες συνθήκες, όπως γίνεται ήδη σε άλλες Δομές και όπως προετοιμάζονται και στη Νέα Καβάλα. Ενώ και σ’ αυτή τη Δομή την αποκλειστική ευθύνη δεν την έχει το κράτος, αλλά και διάφορες ΜΚΟ που δρουν εντός της Δομής.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ εκτοπισμένων από τις εστίες τους παγκοσμίως, με τους πρόσφυγες να φτάνουν τα 68,5 εκ., ενώ τα 25,4 εκ. από αυτούς έχουν εγκαταλείψει και τη χώρα τους. Ένας αριθμός αυξημένος κατά 2,9 εκ. σε σχέση με το 2016.

Εξήγησε ότι αυτός ο τεράστιος αριθμός δεν είναι αποτέλεσμα της τύχης ή αποτέλεσμα προσωπικής επιλογής των ανθρώπων αυτών. Είναι αποτέλεσμα της παραπέρα όξυνσης των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών κρατών και σχηματισμών, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρων περιοχών. Και τόνισε ότι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, άλλα ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, καθώς και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και τα ΠΑΣΟΚ, που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων και πολέμων, που συμμετέχουν σ’ αυτές τις συγκρούσεις, που εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, ξοδεύοντας τεράστια ποσά για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και όχι για την άμυνα τη χώρας.

Το ΚΚΕ, μέσα και από ανακοίνωσή του, καλεί τους Έλληνες, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν από κοινού για:

             Τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

             Το συνολικό απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που το επιθυμούν από την Ελλάδα.

             Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές.

             Γρήγορες διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, με βάση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης.

             Άδειες διαμονής.

             Την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, καθώς και των δουλεμπορικών και εγκληματικών κυκλωμάτων που θέλουν να εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και είχε συνάντηση με το διοικητή του ΚΥ, στον οποίο εξέφρασε τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την ανάγκη για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλο το λαό, για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κτλ., εκφράζοντας την αντίθεση του ΚΚΕ με την όλο και διαρκή εμπορευματοποίηση του τομέα της Υγείας στη χώρα μας, στα πρότυπα βέβαια και των κρατών της ΕΕ, όπου τελικά ο λαός πληρώνει πιο ακριβά για την υγεία του και οι παροχές είναι όλο και λιγότερες.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, θα βρεθεί στο Κιλκίς και την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία, στο Πάρκο – Κήπο, στις 7:00 μ.μ.

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ

Σχολιάστε