My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Εμβολιασμός κι υποχρεωτικότητα

Από την Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ κοινοποιήθηκε η ανακοίνωση του κόμματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η οποία έχει ως εξής:

Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατί πρώτα απ’ όλα είναι κρίκος της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει ότι άφησε τους εργαζόμενους και το λαό εκτεθειμένους απέναντι στην πανδημία και τώρα τους κουνάει το δάχτυλο, λέγοντάς τους «εμβολιαστείτε ή απολύεστε».

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας συνολικά, όσο και για το ζήτημα των εμβολιασμών συνεχίζεται. Αντί να γίνει μια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάγκη του εμβολιασμού, υπήρξαν παλινωδίες και αντιφάσεις, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του εμβολίου της «AstraZeneca». Αντίστοιχα, στα ΜΜΜ συνεχίζει να επικρατεί τεράστιος συγχρωτισμός, ενώ στους εργοδότες δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο για την παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους εργασιακούς χώρους. Το δε άνοιγμα του Τουρισμού έγινε μόνο με ενδεικτικά τεστ, με αποτέλεσμα να φουντώσει εκ νέου η πανδημία στα νησιά.

Μάλιστα, με την επίμαχη τροπολογία αντί να προβλεφθούν γιατροί Εργασίας, η παρακολούθηση των εργαζομένων σχετικά με το αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν νοσήσει κ.λπ. ανατίθεται στους προϊσταμένους, γεγονός που αποδεικνύει ότι η στόχευση της κυβέρνησης δεν είναι να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, αλλά να ανοίξει επικίνδυνους δρόμους προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας.

Η κυβέρνηση με την τροπολογία στοχεύει να μετατοπιστεί η συζήτηση από τα προβλήματα που δημιουργεί η εγκληματική της πολιτική, να ενισχύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να ταυτίσει οποιαδήποτε κριτική στην κυβερνητική πολιτική με ακροδεξιές, συνωμοσιολογικές, ανορθολογικές, και αντιεμβολιαστικές απόψεις και κινήσεις που καθόλου αυθόρμητες δεν είναι και που η ίδια προβάλλει, αξιοποιεί και ανέχεται, αφού αποτελούν ένα βολικό αντίπαλο, νερό στο μύλο της άθλιας προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «έλλειψη διαλόγου» και για απόκλιση από τους στόχους της ΕΕ για τον εμβολιασμό, αθωώνοντας έτσι την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέταξε το εμβόλιο στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και στις ανάγκες κερδοφορίας των φαρμακευτικών κολοσσών. Παράλληλα, δεν βρήκε να πει κουβέντα για το άνοιγμα του τουρισμού σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών.

Το ΚΚΕ θεωρεί τα εμβόλια ως κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης όμως η εξασφάλιση του έγκαιρου και γενικού εμβολιασμού θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, Αντί για αυτό, η κυβέρνηση άνοιξε με τρόπο άκαιρο, άστοχο και επιζήμιο το όλο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Πριν από μια τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να υπάρχουν σαφείς οδηγίες, προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό, καθημερινή ενημέρωση για όλα τα επιστημινικά δεδομένα, στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κέντρο Ελέγχου και Φαρμακοεπαγρύπνησης για την παρακολούθηση των εμβολιασμένων. Μαζί με όλα αυτά θα έπρεπε να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το δημόσιο σύστημα Υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας.

Ειδικά για τις συγκεκριμένες κατηγορίες (γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.λπ.) χρειάζεται στοχευμένη ενημέρωση, ενώ αντί για αναστολή εργασίας, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι ανεμβολίαστοι σε δραστηριότητες που ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ελάχιστος.

Το ΚΚΕ απέρριψε και καταψήφισε την τροπολογία και διεκδικεί και παλεύει, ώστε η ανάγκη του εμβολιασμού του λαού να συνδυάζεται με την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ως υποχρέωση του κράτους και της κυβέρνησης και όχι ως «ατομική ευθύνη» του λαού.

Αν κάτι έμεινε από την πανδημία είναι η πλήρης χρεοκοπία του καπιταλισμού.”

Σχολιάστε