My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Διώξεις σε βάρος μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς

SXOLEIOΝα σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, καθώς και να καταργηθεί η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες και διώκει όποιον αγωνίζεται, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, ο Κιλκισιώτης βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και η Ελένη Γερασιμίδου.

Η ερώτηση αφορά τον διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, Ντέντα Χρήστο, ο οποίος σύμφωνα με τους βουλευτές στέλνει επιστολές προς γονείς μαθητών, εγκαλώντας τους “για παραμέληση ανηλίκου”, μ` αφορμή την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές, που έγινε στις 27 Νοεμβρίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο που ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ τσακίζει κάθε λαϊκό δικαίωμα, εντείνει τον αυταρχισμό, καταστέλλει τους εργατικούς αγώνες, χτυπά διαδηλώσεις, συλλαμβάνει και δικάζει εργαζόμενους, ο Διευθυντής Ντέντας Χρήστος του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς στέλνει επιστολές προς γονείς μαθητών, εγκαλώντας τους “για παραμέληση ανηλίκου”.

Αιτία το γεγονός ότι την Τρίτη 27/11/12 στο σχολείο έγινε αγωνιστική κινητοποίηση (κατάληψη) των μαθητών εναντίον του “σχολείου της αγοράς” μετά από απόφαση του 15μελούς και μάζεμα υπογραφών από τους μαθητές μέσα στο σχολείο για τη στήριξη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο Διευθυντής, δείχνοντας την πυγμή του σε βάρος των μαθητών που αποφάσισαν να αγωνιστούν για μια καλύτερη παιδεία, αξιοποίησε το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), το οποίο όπως είναι γνωστό θεσπίστηκε από προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η αυταρχική αυτή και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς που σηκώνουν ανάστημα και αντιπαλεύουν την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που διαχρονικά απαξιώνουν την δημόσια και δωρεάν Παιδεία μετατρέποντάς την σε εμπόρευμα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση:

Να καταργήσει την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες και διώκει όποιον αγωνίζεται.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις σε βάρος των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς.”

Σχολιάστε