My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Για ελλείψεις εκπαιδευτικών

Ερώτηση με θέμα τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού Κιλκίς, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, προς την υπουργό Παιδείας,

Η ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, έχει ως εξής:

«Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου και ενώ έχουν πραγματοποιηθεί διορισμοί εκπαιδευτικών και δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, τα σχολεία της ΠΕ Κιλκίς, όπως και πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να λειτουργούν με κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από μεριάς της κυβέρνησης ότι όλα λειτουργούν κανονικά στην εκπαίδευση, η ίδια η πραγματικότητα στα σχολεία έρχεται να τη διαψεύσει.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα κατά τη φετινή σχολική χρονιά, έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους μαθητές, εξαιτίας των συσσωρεμένων μορφωτικών κενών και των ψυχοσωματικών επιπτώσεων που υπάρχουν μετά από δύο χρόνια εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιπλέον, τα κενά σε εκπαιδευτικούς κατηγοριοποιούν στην πράξη τα σχολεία και διαχωρίζουν τους μαθητές, από τη στιγμή που δεν προσφέρεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ενιαία μόρφωση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κομμάτι της στελέχωσης των σχολείων. 

Με βάση στοιχεία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών στο Κιλκίς, προκύπτει ότι τα κενά στα σχολεία της ΠΕ Κιλκίς αγγίζουν αυτή τη στιγμή τα 90.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 38 κενά, με το πιο έντονο πρόβλημα να αφορά τα Τμήματα Ένταξης (15 κενά), την Παράλληλη Στήριξη (7 κενά) και τους Σχολικούς Νοσηλευτές (3 κενά), δηλαδή σε μαθητές που έχουν αυξημένες ανάγκες στήριξης.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κενά σε εκπαιδευτικούς αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 51, με 14 κενά να αφορούν την Ειδική Αγωγή, αλλά ελλείψεις εντοπίζονται ακόμα και σε βασικά μαθήματα, όπως Φιλόλογοι (4 κενά), Μαθηματικοί (3 κενά), Φυσικών Επιστημών (4 κενά).

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν, για ακόμα μία φορά, ότι την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας κάνει τα πάντα για να προωθήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική με βάση όλους τους νόμους που ψήφισε εν μέσω καραντίνας και κλειστών σχολείων,  πατώντας πάνω και στη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία, αλλά δεν παίρνει και κανένα μέτρο για τα μορφωτικά κενά των μαθητών που έχουν προκύψει εξαιτίας της πολύμηνης καραντίνας, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να λειτουργούν τα σχολεία, τουλάχιστον, με το σύνολο του προσωπικού που είναι απαραίτητο.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία της ΠΕ Κιλκίς με μόνιμο προσωπικό.»

Σχολιάστε