My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Κινητοποίηση για τις ελλείψεις

Το ζήτημα των ελλείψεων και κενών σε προσωπικό Ειδικής Αγωγής στο Νομό Κιλκίς και αυτό της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, ήταν τα αντικείμενα κινητοποίησης που πραγματοποίησε ο ΣΕΠΕ Παιονίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και ενώ κοντεύουν τα Χριστούγεννα, συνεχίζουν να υπάρχουν 11 κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και τρία κενά σε τμήματα ένταξης, καθώς και ελλείψεις σε ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία Κιλκίς και Γουμένισσας, κάτι που επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στους μαθητές που χρίζουν στήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας και χρονιάς.

Επίσης, ενώ έχει παρέλθει το 2χρονο από το διορισμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και έχει λήξει η περίοδος του δόκιμου εκπαιδευτικού, το Υπουργείο δεν προχωράει στην οριστική μονιμοποίηση τους, συνδέοντας επί της ουσίας αυτή τη διαδικασία με το ζήτημα της αξιολόγησης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη των ΔΣ του ΣΕΠΕ Παιονίας και Κιλκίς, εκπαιδευτικοί και γονείς, και ζήτησαν:

  • Να προσληφθούν όλοι οι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί για την Παράλληλη Στήριξη, τα Τμήματα Ένταξης και ΕΒΠ/ΕΕΠ.
  • Να προχωρήσει η υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων ώστε να οριστικοποιηθεί η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και να μην υπάρξει καμία σύνδεση με την αξιολόγηση.
  • Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες Δομές για την Ειδική Αγωγή, την Πρόνοια, την Πρόσληψη και την Αποκατάσταση, σε σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες υποδομές για να καλύπτονται όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και Αναπηρία στο νομό.
Σχολιάστε