My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κιλτίδης: Να γκρεμιστεί ο δικομματισμός

“Χρειάζεται να χτυπηθεί και να γκρεμισθεί ο εκφυλισμένος δικομματισμός. Ζητώ τη στήριξη του ΛΑΟΣ ως αναγκαίου καλού για την Πατρίδα και την κοινωνία”, λέει σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Κιλτίδη, ο οποίος ως γνωστόν δεν θα είναι μετά από 16 χρόνια υποψήφιος στο νομό μας αλλά στην Α` Θεσσαλονίκης. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

– Πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα πλέον στην Α΄ Θεσσαλονίκης αφήνοντας το Ν. Κιλκίς όπου εκλεγήκατε τέσσερις φορές (2000,2004,2007,2009) βουλευτής. Ποιοί οι λόγοι γι’ αυτή την απόφαση;

Τα τελευταία 20 χρόνια μετατόπισα το επίκεντρο της ζωής μου, στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Τίμησα και τιμήθηκα, αγάπησα και αγαπήθηκα από συμπολίτες, φίλους και συμμαχητές. Συγκυρία χρόνου, γεγονότων, ανυποχώρητου χαρακτήρα και άδολης πίστης σε ιδέες μ’ οδήγησαν να σταματήσω την πολιτική μου παρουσία ως τόπου αναφοράς στο Κιλκίς. Όταν ψηφίζω δεν ξεψηφίζω και όταν φεύγω έχω λόγο και δεν ξαναγυρνάω. Έτσι, όταν διαχώρισα τη θέση μου από τη νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ., δεν ήθελα επ’ ουδενί λόγω να διαιρέσω και τους φίλους μου. Σ’ ένα συγγενικότερο, αλλά μικρότερο κόμμα, όπως ο ΛΑΟΣ επιβαλλόταν η μετατόπισή μου και για την εκλογή μου και την όποια αναβάθμιση στο επίκεντρο της Μακεδονίας, που είναι και επίκεντρο της ζωής μου, η Θεσσαλονίκη.

 

– Γιατί ΛΑΟΣ κι όχι Νέα Δημοκρατία; Αισθάνεστε και σήμερα ότι πήρατε τη σωστή απόφαση; Γιατί φύγατε από τη Ν.Δ. ως πρώτος βουλευτής και θα μπορούσατε σήμερα να διεκδικείτε με αξιώσεις την επανεκλογή σας…

Είναι γνωστό ότι μέσα στη Ν.Δ. έφερα τον κορμό των ιδεών της μεγάλης παράταξης ως εμπροσθοφυλακής. Αφού μίκραινε η Ν.Δ. και έθιξαν την αξιοπρέπεια και τιμή μου, πήγα εκεί που είμαι προσδιορισμένος, στο ΛΑΟΣ. Όπως αναφέρετε δεν κατέστησα την βουλευτική ιδιότητα ως αυτοσκοπό. Έφυγα από τη σίγουρη βουλευτική ιδιότητα και πήγα στο δρόμο του αγώνα που η κοσμοθεώρηση της ζωής μου επιβάλλει. Έζησα για τις ιδέες μου και όχι από τις ιδέες μου. Μου φέρθηκαν ανήθικα και τους απάντησα με γενναιότητα. Δεν έχω στην κυριολεξία τίποτα με τους ανθρώπους της παράταξης και απλώς ζητώ να ενημερωθούν και να με καταλάβουν. Η πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ατιμάζει τους προγόνους μας και κλέβει την ζωή των νέων, αποστερώντας κάθε ελπίδα για δημιουργία.
Δεν είναι δυνατόν να ακυρώσω 40 χρόνια πίστης και αγώνων μου. Ο ΛΑΟΣ είναι αυτό το κόμμα που καταθέτει προτάσεις για έξοδο από την κρίση με υπερηφάνεια και ελπίδα.

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους του Κιλκίς που σας τίμησαν τέσσερις φορές; Σκέφτεστε να «αναμειχθείτε» και με ποιο τρόπο στις εκλογές στο νομό;

Έχοντας κατά πλειοψηφία κοινά βιολογικά, κοινωνικά και πολιτικά γνωρίσματα στο νομό Κιλκίς συμπορεύθηκα με τους συμπατριώτες μας.
Το ανθρώπινο πολιτικό δυναμικό είναι εξασθενημένο και εκφυλισμένο. Οι ιδέες και οι πολιτικές προτάσεις έστω και μέσα σε ανθρώπινα πολιτικά κουφάρια μπορούν να δώσουν λύση και λύτρωση.
Μέσα σε τόσους νόμους της φύσεως και της ζωής, κυρίαρχοι νόμοι για την πολιτική παραμένουν της σχετικότητος και της σύγκρισης. Η τρομοκρατία ψευδών διλημμάτων και άστοχων συγκρούσεων δεν οδηγεί πουθενά. Επιδεινώνουν τις παραμέτρους του εκφυλισμού και επιτείνουν τη σήψη.
Ήρθε η ώρα της τιμωρίας και της λύτρωσης για μια νέα αρχή. Ο ΛΑΟΣ κατά τη σύγκριση και τη σχετικότητα, μετά την απαξίωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι το κόμμα των προτάσεων και των λύσεων. Ο πατριωτικός και κοινωνικός παρεμβατισμός με αναφορά έθνους, είναι η ιδεολογική εγγύηση για πατρίδα και λαό. Οι κραυγές και οι διαμαρτυρίες, οι εξτρεμισμοί και οι ξενικές συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά.
Η Ελλάς είναι Ευρώπη και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Εκτός και αν την μετακινήσουν γεωγραφικά και πάψει να υπάρχει η ιστορία. Η ευρωζώνη είναι μία παράμετρος οικονομική που δεν μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. 

– Πολλοί λένε πως μετά την απόφασή σας να ενταχθείτε στο ΛΑΟΣ εγκαταλείψατε το νομό αν και εκλεγήκατε από τους Κιλκισιώτες. Πόσο δίκιο έχουν; Ποιος ο πρόσφατος απολογισμός σας υπέρ του Ν. Κιλκίς;

Δε μ’ ενδιαφέρουν οι κακόπιστοι και οι μικρόψυχοι. Απευθύνομαι σ’ αυτούς που πίκρανα με το δρόμο που διάλεξα εκτός της εκλογικής περιφέρειας του Κιλκίς και τους λέω : « Δε γονάτισα και δεν προσκύνησα σε κανέναν και για τίποτα, όπως σας υποσχέθηκα το 1996. Έμεινα άτρωτος γιατί παρέμεινα άδολος. Ίσως να έσφαλα που δεν χαλάρωσα την αποδοχή του συστήματος πέραν του Συντάγματος και των νόμων του κράτους μένοντας πιστός στη δεοντολογία υπό τη στενή έννοια της πολιτικής ηθικής. Ίσως να είχα δώσει περισσότερα στους φίλους και συμμαχητές επί προσωπικού και να είχα εθίσει σε ανοιχτότερους και ελαστικότερους ορίζοντες τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική. Ήταν και είναι όμως αργά για ν’ αλλάξω. Δε με συγκίνησαν οι υπερβολές των υλικών αγαθών. Πορεύθηκα τη μέση οδό του μέτρου με αυτάρκεια σε πλαίσιο. Μη με ρωτάτε για περισσότερα τι και πώς, έτσι ήταν να γίνει. Ένας κόμπος πίκρας, παράπονου, αλλά και γλυκιάς και όμορφης γεύσης θα με συνοδεύει. Μη νομίζουν οι καλοπροαίρετοι κριτές μου, ότι κι εμένα δεν θα σκίζει την ψυχή μου ένα γιατί και μήπως. Δεν έχω σήμερα κανένα λόγο ή σκοπιμότητα να κρύψω, ν’ αποδείξω ή να πείσω για κάτι. Την ψυχή μου και τη γνώση μου σας καταθέτω για πράγματα και γεγονότα που αφορούν κυρίως εμένα. Στο νομό μας έδωσα πολλά και ανεπανάληπτα. Θα κριθούν ιστορικά στο μέλλον. Δεν ευτύχησα όπως έπρεπε για το Νοσοκομείο Κιλκίς. 

–    Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου; Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει τον ΛΑΟΣ κι όχι ένα από τα άλλα κόμματα;

 

 Γκρεμίζονται οι δυο κόσμοι της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που δημιουργήθηκαν γύρω από τις έννοιες του σοσιαλισμού και του φιλελευθερισμού, με τις εντάσεις και τις αποχρώσεις τους. Θ’ ανασυντεθούν και θα δημιουργηθούν άλλες ή θα χρειασθεί διακυβέρνηση μειοψηφιών. Σ’ αυτό το κομβικό σημείο βρίσκεται η πολιτική ζωή στον τόπο μας.
Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν στην ανασύσταση και ανασύνθεση εννοιών, ιδεών και πολιτικού συστήματος. Αν χρειασθεί το στάδιο της διακυβέρνησης των μειοψηφιών ας γίνει χωρίς τους κινδύνους του ξεθεμελιώματος Πατρίδος και Εθνικής κοινωνικής υπόστασης της ζωής.
Διεθνιστική και ξενότροπος διείσδυση είναι εμφανής. Ξενικά πρότυπα και δη αντιχριστιανικά προβάλλονται με ματαιότητα, ότι συνιστούν λύση για το εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα. Είναι ο ενταφιασμός του μαζί με κάθε ελπίδα για ομαλή ανασύνθεση της πολιτικής ζωής.
Το νέο γεννιέται ούτως ή άλλως από το παλαιό. Ούτε από το χάος, ούτε από ερμαφρόδιτες οντότητες που δεν διαιωνίζονται.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι ο άλλος δρόμος, η τρίτη πρόταση που μπορεί με διαλεκτική και μέτρο να γεννήσει το νέο της αναζήτησης και της προοπτικής.
Με θεμέλιο τις πρότυπες έννοιες του Έθνους, Πατρίδος και κοινωνίας δείχνει το δρόμο των νέων λύσεων της κοινωνικοοικονομικής κρίσεως και της προοπτικής.
Στις τρεις έννοιες αν μεταγγίσει κάποιος με σύγχρονη και επίκαιρη προσέγγιση το Λαϊκό, τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, την Ασφάλεια, την Ελευθεροφροσύνη, την Ισονομία, τις ρίζες της Παράδοσης, θα  ‘χει την ελπίδα και την προσδοκία για την γέννηση του νέου με συνέχεια και προοπτική.
Ήρθε η ώρα και έρχεται η μέρα για την μεγάλη πολιτική μετατροπή με την συμβολή του ΛΑΟΣ.
Χρειάζεται να χτυπηθεί και να γκρεμισθεί ο εκφυλισμένος δικομματισμός.
Ζητώ τη στήριξη του ΛΑΟΣ ως αναγκαίου καλού για την Πατρίδα και την κοινωνία.

Σχολιάστε