My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Ιδού η αλήθεια για τα διόδια”

Με τίτλο «η αλήθεια για τα παράπλευρα διόδια στο Πολύκαστρο», ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Το μείζον ζήτημα που προκύπτει από τη συζήτηση για τα παράπλευρα διόδια στο Πολύκαστρο, είναι αυτό της κατασκευής της Εθνικής Οδού με διπλή κατεύθυνση του τμήματος Αγ.Αθανασίου – Ευζώνων.

Το 2009 είχε δοθεί η εντολή και ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη. Μέχρι τότε άκουγα πολλά για εθνικούς λόγους ή άλλες προτεραιότητες της πολιτείας. Ήρθε στην εξουσία στο τέλος του 2009 το ΠΑΣΟΚ με τον ανεκδιήγητο Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Κατέστρεψαν ότι σωστό σχεδιάσθηκε τότε με αποφάσεις και όχι υποθέσεις ή προγραμματισμούς.

Η κ. Μπατζελή, υπουργός του ΥΠΑΑΤ, ακύρωσε αποφάσεις για τον νομό μας, διέγραψε έργα πνοής που αποφασίσθηκαν όχι με τοπικισμούς ή παλαιοκομματισμό. Φράγμα Μεταξοχωρίου, φράγμα Γουμένισσας, φράγμα Μεγάλων Λιβαδείων- Καστανερής, αναπλάσεις και δρόμοι. Ακύρωσε μάλιστα δρόμο με ολοκληρωμένη την μελέτη και τον διαγωνισμό στον αέρα (Μεγάλη Στέρνα – Ηλιόλουστο).

Έτσι αγνοήθηκε και η μελέτη για δημοπράτηση του οδικού άξονα Αγ. Αθανασίου – Ευζώνων. Επί χρόνια απαντούν στον εκάστοτε Δήμαρχο ότι χρειάζεται νέα μελέτη.

Σήμερα, χωρίς κατασκευαστικές τροποποιήσεις για την οδική ασφάλεια και την στατική επάρκεια του υπάρχοντος οδικού άξονα θέλουν να στήσουν διόδια, προχωρώντας ήδη στην καταστροφή της παλαιάς υποδομής.

Νιώθω την ανάγκη να γνωστοποιήσω, που βρισκόμασταν και που μας οδήγησε, μέσα σε κρίση, η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να τονίσω όμως τι πρέπει να προσέξει η σημερινή κυβέρνηση, σε μια περιοχή που δοκιμάζεται τραγικά από μείζονα ζητήματα υποδομών και από το μεταναστευτικό, όπου ανταποδοτική οφειλή για της παρεχόμενες υπηρεσίες δεν έχει ακόμη συζητηθεί.

Δεν μπορούν να αναφέρονται σήμερα σε μνημόνια, να στερείται η κοινωνία συγχρόνου οδικού άξονα και να αγνοείται η επικινδυνότητα του υπάρχοντος οδοστρώματος και κομβικής γέφυρας (Κιλκίς – Γουμένισσας και Αγ.Αθανασίου – Ευζώνων).

Οι αντοχές και οι ανοχές έχουν όρια.”

Σχολιάστε