My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κιλκίς: 2η καλύτερη ΠΕ για “Τζίτζι”

Το 2ο καλύτερο ποσοστό του πανελληνίως πήρε στο νομό Κιλκίς ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που ο πρώτος γύρος τους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

TzitzikostasΣυγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας έλαβε στη ΠΕ Κιλκίς το 42,84%, με καλύτερο ποσοστό να σημειώνει μόνο στην Ημαθία (45,8%).

Ο πρώτος στη γενική κατάταξη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικράτησε σε 43 από τους 52 νομούς της χώρας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης άντεξε στην δυναμική του κ. Τζιτζικώστα στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάντως, ο περιφερειάρχης μας δεν κατάφερε να πείσει μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων μακριά από τη Βόρεια Ελλάδα και βρέθηκε τρίτος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οσο για τον Αδωνι Γεωργιάδη, σε λίγους νομούς βρέθηκε πάνω από το 10% και ήρθε τέταρτος σε όλους.

Ο Απ. Τζιτζικώστας κέρδισε μεν τις πολυπληθείς περιφέρειες της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης αλλά δεν κυριάρχησε στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Πρώτος ήρθε μόνο σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα και Πιερία.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρες κατάφερε να πλασαριστεί δεύτερος μόνο στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Λέσβο. Τα υψηλότερα ποσοστά του ήταν στην Ημαθία (45,8%), στο Κιλκίς (42,84%) και στην Πέλλα (42,15%), ενώ τα χαμηλότερα στο Λασίθι (5,54%), στα Χανιά (7,83%) και στο Ηράκλειο (10,67%).

Ο κ. Μεϊμαράκης κέρδισε με μεγάλη διαφορά όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Αιγαίου, του Ιονίου, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Θράκης. Στη Μακεδονία αντιμετώπισε στα ίσια τον Απόστολο Τζιτζικώστα κερδίζοντας τους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Καβάλας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Χαλκιδικής, ενώ κέρδισε και τον νομό Σερρών, την ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας Καραμανλή. Ποσοστά πάνω από το 50% πήρε στη Φωκίδα, τη Λακωνία, την Ηλεία, στο Λασίθι, στις Κυκλάδες, στη Σάμο, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Κάτω από το 30% βρέθηκε μόνο στη Β’ Θεσσαλονίκης και στα Χανιά.

Ο αντίπαλός του στις επαναληπτικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κέρδισε μόνο τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης. Η κόντρα των δύο πολιτικών από την Κρήτη έληξε ισόπαλη στο νησί τους, αφού ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε τους δύο δυτικούς νομούς και ο κ. Μεϊμαράκης τους δύο ανατολικούς. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, επίσης ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει και τη Β’ Αθήνας.Τα ‘κάστρα’ και οι εκπλήξεις

Ο δεύτερος της προχθεσινής εκλογικής μάχης ήρθε δεύτερος σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Ιονίου και της Ηπείρου.

Στη Βόρεια Ελλάδα κατάφερε επίσης να σπάσει το δίδυμο Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα σε Καβάλα, Καστοριά και Εβρο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά του κ. Μητσοτάκη καταγράφηκαν στα Χανιά (59,23%), στο Ρέθυμνο (47,67%) και το Ηράκλειο (40,94%), ενώ τα χαμηλότερα ήταν στη Φλώρινα (14,03%), την Ημαθία (15,70%) και τη Χαλκιδική (15,76%).

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν απέφυγε την τέταρτη θέση σε όλους τους νομούς της χώρας. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ήταν στη Μεσσηνία (17,57%), ενώ πάνω από 10% πήρε στην Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης, στην Καβάλα, την Καστοριά, την Κοζάνη, στις Σέρρες, στη Φλώρινα, τη Χαλκιδική, την Αργολίδα, την Αχαΐα, την Κορινθία, τη Λακωνία και την Κεφαλλονιά.

 

Στοιχεία από ethnos.gr

Σχολιάστε