My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Πρωταθλητές σε υπέρβαρους μαθητές!

Μέσα στους πρώτους νομούς της χώρας που έχουν τα πιο υπέρβαρα παιδιά, συγκαταλέγεται κι αυτός του Κιλκίς! Σύμφωνα με έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» και στην οποία για πρώτη φορά αποτυπώνεται ο χάρτης της παιδικής παχυσαρκίας, πρωταθλητές αναδεικνύονται η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, ενώ ακολουθούν η Ρόδος με όλα τα Δωδεκάνησα, η Χίος και το Κιλκίς.

Η έρευνα δείχνει ότι χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο η φυσική κατάσταση των Ελληνόπουλων, καθώς το παιχνίδι έξω από το σπίτι αντικαθίσταται με ατέλειωτες ώρες καθιστικής διασκέδασης μπροστά από σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης ή μια κονσόλα video game.

Πρόγραμμα που έχει τίτλο «Παιδιά όλο υγεία» και αξιολογεί την σωματική διάπλαση τις διατροφικές συνήθειες και τη διατροφική δραστηριότητα 60 χιλιάδων μαθητών της Γ’ Δημοτικού χαρτογραφεί το σκορ της παιδικής παχυσαρκίας ανά νομό και αποκαλύπτει πως τρεις στους 10 μαθητές είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

Ωστόσο, κατά τους ειδικούς τα περιττά κιλά δεν αποτελούν τόσο σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των παιδιών όσο η ανησυχητική αύξηση της καθιστικής διασκέδασης στην καθημερινή τους ρουτίνα. Συγκεκριμένα 31,7% των μαθητών αφιερώνει καθημερινά αρκετό χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα Σαββατοκύριακα που τα σχολεία είναι κλειστά και οι μαθητές έχουν ελεύθερο χρόνο, αυξάνεται στο 50%!

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος – real.gr

Σχολιάστε