My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κιλκίς: Δράσεις για τη κινητικότητα

Με στόχο την υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ενδιαφέρουσες παιδαγωγικές και βιωματικές δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με την Τροχαία Κιλκίς, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας:

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Διανομή ενημερωτικού DVD για την κυκλοφοριακή αγωγή σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς. Η σειρά κινουμένων σχεδίων ‘’Green Light’’ με έξυπνο και παιγνιώδη τρόπο δίνει βασικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και στους μαθητές των μικρών τάξεων των Δημοτικών Σχολείων.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

‘’Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια στον δρόμο’’

9:00 – 12:00

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Οι μαθητές της δ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Κιλκίς μαζί με τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και μαθαίνουν από την Τροχαία Κιλκίς και τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς πως να κινούνται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στους δρόμους, εστιάζοντας και στα γνωρίσματα της σωστής συμπεριφοράς τους ως πεζοί και ως μελλοντικοί οδηγοί.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Αναχώρηση δρομέων 17:50

Πλατεία Ειρήνης

Αφήνουμε τα αυτοκίνητα στην άκρη και απολαμβάνουμε πεζοί έναν μακρινό περίπατο στους δρόμους της πόλης μας.

Με αφετηρία την πλατεία Ειρήνης διασχίζουμε τη διαδρομή 21η Ιουνίου – Διογένους – Περικλέους – Ιερού Ναού Παναγίας – Κρήνης Σαλάτς – Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής – Τσιρογιάννη – Πλατείας Δημαρχείου – 21ης Ιουνίου – Ουτσκούνη – Αρχαιολογικού Μουσείου – Μητροπόλεως – Πολυάνειου Ωδείου – Πεζοδρόμου Αγίου Γεωργίου – Βενιζέλου – Δίδυμων Καπναποθηκών – Διαλέττη – Καμπάνη και τερματίζουμε στην πλατεία Ειρήνης, όπου και παραλαμβάνουμε αναμνηστικά δώρα του Δήμου Κιλκίς

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

‘’Ποδηλατώ στην πόλη μου’’

18:00 Δημαρχείο Κιλκίς

Μικροί και μεγάλοι μαζευόμαστε με τα ποδήλατά μας και κάνουμε μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της πόλης μας. Με αφετηρία το Δημαρχείο Κιλκίς ποδηλατούμε στην 21ης Ιουνίου – Περικλέους – Ιερού Ναού Παναγίας – Μ. Αλεξάνδρου – Μεσημβρίας – Γ. Σεφέρη –

Γ. Καπέτα με κατάληξη το Δημαρχείο Κιλκίς.

Επιστρέφουμε στη βάση μας και συμμετέχουμε όλοι στην κλήρωση είκοσι ποδηλάτων για κάθε ηλικία!

Η ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’ από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Σχολιάστε