My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Καταργούν κάθε αποκέντρωση”

Με κοινή ανακοίνωση τους, o υπεύθυνος Τουρισμού της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Γ. Φραγγίδης και ο Γραμματέας του τομέα Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου που εστάλη στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και στην ΚΕΔΕ και αφορά τις Ιαματικές Πηγές της χώρας, δήλωσαν τα εξής:

«H N.Δ και ο κ. Θεοχάρης, με το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποίησαν σε σχέση με τις Ιαματικές Πηγές της χώρας, καταργούν κάθε έννοια αποκέντρωσης και δημοκρατικού διαλόγου και προχωρούν στην ουσία σε δήμευση περιουσιών που ανήκουν στους δήμους, αφού πολλές είναι ιδιοκτησία τους, σε άλλες έχουν επενδύσει και στις υπόλοιπες τους εδόθη η χρήση για 40 χρόνια. Στην ουσία, με αυτό το Σχέδιο Νόμου δεν διασφαλίζουν καμία αναπτυξιακή προοπτική για τον Ιαματικό Τουρισμό της χώρας.

Οι διαδικασίες που στην ουσία απαλλοτριώνουν υπέρ μιας αγνώστου προοπτικής ανώνυμης εταιρείας περιουσιακά στοιχεία των δήμων, ανήκουν σε άλλες εποχές και αποπνέουν άλλες νοοτροπίες και φιλοσοφία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, που επαγγέλθηκε δια του κ. Θεοδωρικάκου ενίσχυση των δήμων για την ανάπτυξή τους, έρχεται σήμερα να στερήσει από αυτούς ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό πόρο.

Αντί το Υπουργείο Τουρισμού να φροντίσει με αναπτυξιακά προγράμματα, με την κατάργηση των πολύχρονων διαδικασιών που ακολουθεί το δημόσιο προκειμένου να αναδειχθεί μια Ιαματική Πηγή και αντί να παραχωρήσει την κυριότητα όλων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται με έναν Νόμο να υφαρπάξει τις περιουσίες των τοπικών κοινωνιών.

Το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί αντίθετο σε οποιαδήποτε προσπάθεια υφαρπαγής των δημοτικών περιουσιών.

Αν η Ν.Δ. αποφάσισε να ενισχύσει την ανάπτυξη των Ιαματικών Πηγών της χώρας μέσα από μία Ανώνυμη εταιρεία με τεχνογνωσία και πόρους, θα έπρεπε να ζητήσει την εθελούσια συμμετοχή των δήμων και μόνο όσοι δήμοι το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην εταιρεία αυτή. Κάθε άλλη πρακτική, θυμίζει άλλες εποχές».

Σχολιάστε