My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Καταγγελιες Βαρναβα για ΕΝΙΚ

Την Παρασκευή που μας πέρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κιλκίς, προκειμένου ν΄ ακούσει τον προβληματισμό των συναδέλφων και να μεταφέρει τις αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ. Αναφερόμενος στη συνέλευση της ΕΝΙΚ, που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα, ο κ. Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:

“Στο Κιλκίς η συνέλευση, εκτός της ισχνής συμμετοχής, στιγματίστηκε από εκτόξευση βαρύτατων κατηγοριών από την Πρόεδρο της Ένωσης συλλήβδην εναντίον των γιατρών του χειρουργικού τομέα και μάλιστα ενώπιον δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα όταν συνάδελφοι ζήτησαν να πληροφορηθούν το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση για το «αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο» όχι μόνο δεν έλαβαν απάντηση στο ερώτημα που υπέβαλλαν, αλλά εισέπραξαν ευθεία επίθεση που περιείχε σαφή υπονοούμενα ότι ο χρηματισμός και τα οικονομικά συμφέροντα εμποδίζουν τη συμμετοχή των γιατρών σ΄ ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, για το οποίο –όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Κιλκίς- δείχνουν ενδιαφέρον και θαυμασμό πολλές χώρες του κόσμου (Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ κλπ).
Στην προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε σε τι συνίσταται και πώς λειτουργεί το αυτοδιοικούμενο Νοσοκομείο μάθαμε ότι οι κινητοποιημένοι γιατροί αποφάσισαν να ελέγχουν την αλληλογραφία του Διοικητή και πραγματοποιούν καθημερινές Γενικές Συνελεύσεις, ενώ έχει ανασταλεί η διενέργεια τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Χειρουργείων και αντιμετωπίζονται μόνον τα επείγοντα, από τα οποία όμως δεν εισπράττεται εισιτήριο των 5ευρω.
Σημειωτέον ο Διοικητής βρίσκεται κανονικά στο γραφείο του και ασκεί διοίκηση όπως ασκούσε και πριν το Νοσοκομείο μετατραπεί σε αυτοδιοικούμενο!
Το άσχημο κλίμα που περιγράψαμε παραπάνω μεταφέρθηκε και σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μέσω της οποίας γιατροί που δε συμφωνούν με το αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο αποκαλούνται «συμμορία», με προφανή κίνδυνο να βρεθούν αλληλομηνυόμενοι όλοι οι γιατροί του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Δυστυχώς η αγωνία ν΄ απαλλαγούμε από το καρκινικό μόρφωμα κυβέρνησης και τρόικας οδηγεί ορισμένους σε ακρότητες και υπερβολές, για τις οποίες ικανοποιημένη θα μπορούσε να είναι μόνον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι εισαγγελείς που θα αναλάβουν ρυθμιστικό ρόλο στη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Ελπίζουμε ότι θα ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά όλων των συναδέλφων στο Νοσοκομείο Κιλκίς και θα επικρατήσει η σύνεση και η συναδελφικότητα.”
Σχολιάστε