My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Καταγγελια Στ. Χατζηγεωργιαδη για Επιμελητηριο

Την τελευταία κυρίως εβδομάδα πριν από την λήξη της προθεσμίας για το κλείσιμο των εκλογικών καταλόγων, στα τρία τμήματα του Επιμελητηρίου, 203 περίπου επιχειρήσεις κατέβαλαν με εντολή Προέδρου μειωμένη συνδρομή (25 ευρώ οι ατομικές, 50 ευρώ οι  προσωπικές και Ε.Π.Ε. και 100 ευρώ οι Α.Ε.). Αυτό καταγγέλει ο ηττημένος των πρόσφατων εκλογών στο Επιμελητήριο, Στ. Χατζηγεωργιάδης, ο οποίος στη σχετική δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
“Υποσχεθήκαμε ως αντιπολίτευση να σταθούμε δίπλα στην πλειοψηφία της Διοίκησης για την επίτευξη των στόχων του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα δηλώσαμε ότι θα ασκήσουμε εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, κυρίως σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των οικονομικών.
Με λύπη μας είμαστε ήδη αναγκασμένοι να γνωστοποιήσουμε στους συναδέλφους ότι ο έλεγχος που διενεργήσαμε στα στοιχεία τακτοποίησης της συνδρομής των μελών του Επιμελητηρίου του τελευταίου πριν τις εκλογές έτους, κατέδειξε ότι, την τελευταία κυρίως εβδομάδα πριν από την λήξη της προθεσμίας για το κλείσιμο των εκλογικών καταλόγων, στα 3 τμήματα (Εμπορικό, Μεταποίησης, Υπηρεσιών), 203 περίπου επιχειρήσεις,κατέβαλαν με εντολή Προέδρου μειωμένη συνδρομή, 25 Ευρώ οι ατομικές, 50 Ευρώ οι  προσωπικές και Ε.Π.Ε. και 100 Ευρώ οι Α.Ε., όπως προβλέπεται για τις επιχειρήσεις με μηδενικό κύκλο εργασιών, ενώ πολύ καλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ενεργές επιχειρήσεις, όπως οι υπόλοιπες που πλήρωσαν, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κανονικά την συνδρομή τους προς 60 Ευρώ οι ατομικές, 120 Ευρώ οι προσωπικές και Ε.Π.Ε. και 500 Ευρώ οι Α.Ε. Τα στοιχεία των εν λόγω επιχειρήσεων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Όλοι καταλαβαίνουμε για πιο λόγο έγινε αυτό την τελευταία εβδομάδα και πως ανταπέδωσαν την εξυπηρέτηση οι συνάδελφοι που ‘τακτοποιήθηκαν’ με τον τρόπο αυτό σε βάρος φυσικά όλων των άλλων συναδέλφων και του ίδιου του Επιμελητηρίου. Ανεξάρτητα από τηνοικονομική ζημία του Επιμελητηρίου είναι σημαντική η ηθική διάσταση αυτής της συμπεριφοράς των υπευθύνων, την οποία και καταγγέλλουμε.”
Σχολιάστε