My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για δάσος Σκουριών

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την πρωτοφανή εντολή του ΥΠΕΚΑ για την υλοτόμηση του δάσους στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Χθες το Υ.ΠΕ.ΚΑ, με επείγον έγγραφο, διέταξε το Δασαρχείο Αρναίας να προχωρήσει στην υπογραφή “Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης και Υλοτόμησης” ώστε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. να προχωρήσει στην υλοτόμηση ολόκληρης της παραχωρηθείσας έκτασης δάσους στη Β.Α. Χαλκιδική (4.130 στρέμματα) για την εγκατάσταση μεταλλείου. 

Το Υ.ΠΕ.ΚΑ υπό την πίεση της εταιρείας και πιθανότατα άλλων εξωτερικών παραγόντωνπαραβλέπει και παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες, καθώς δεν υπάρχουν οι προαπαιτούμενες εγκρίσεις («Ειδική Έγκριση Επέμβασης» και «Έγκριση Τεχνικής Μελέτης»). Νομιμοποιεί έτσι την πάγια τακτική της εταιρείας που επιδιώκει να φέρει προ ανεπίστρεπτων τετελεσμένων την τοπική κοινωνία και τη διοίκηση.
 
Βλέπουμε με σαφήνεια ότι η εκποίηση του εθνικού πλούτου επιταχύνεται υπό την πίεση της τρόικας και τη σύμπραξη της απόλυτα υποταγμένης και δουλοπρεπούς ελληνικής μνημονιακής κυβέρνησης.
 

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία του Υπουργείου ΠΕ.Κ.Α και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους τοπικούς αγώνες ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και στο μέλλον, θα συμβάλλει στην αντιστροφή των καταστροφών που επιχειρούνται σήμερα στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν στοχεύσει οι πολυεθνικές των εξορύξεων».

Σχολιάστε