My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Καταγγελία από ΚΙΦ Κιλκίς

koinoniko_iatreio_kilkisΈκκληση στην τοπική κοινωνία του νομού μας “να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της με τις όποιες κοινωνικές δομές υπάρχουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και στέγαση των ανασφάλιστων και άστεγων συμπολιτών μας”, απευθύνουν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγων Κιλκίς, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και Δημήτρης Αγαθόπουλος, αντίστοιχα.

Με αφορμή την επέμβαση του Σώματος δίωξης ναρκωτικών και του ΕΟΦ στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, οι δυο πρόεδροι των φορέων που δημιούργησαν το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο στην Ελλάδα, κάνουν λόγο για κύκλους που “προσπαθούν να δυσφημήσουν και να ακυρώσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες”. Παράλληλα, καταδικάζουν “την επέμβαση των διωκτικών αρχών σε μια κοινωνική δομή με την προσφορά και την ιστορία των Γιατρών του Κόσμου”, η οποία προσβάλει “κατάφορα την αξιοπρέπεια και την ανιδιοτέλεια των λειτουργών υγείας”.

Η ανακοίνωση των δυο προέδρων:

Η σκληρή οικονομική πραγματικότητα την οποία βιώνει η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων σε όλη την επικράτεια, ως φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης για τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων πλέον πολιτών.

Η επιτυχία του εγχειρήματος, μπροστά στην ανικανότητα του κράτους να εξασφαλίσει την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, ήταν δεδομένη. Η κοινωνία η ίδια, με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, πήρε στα χέρια της την κάλυψη των αναγκών αυτών συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Αυτού του είδους η κοινωνική παρέμβαση φαίνεται ότι δεν αρέσει σε ορισμένους κύκλους οι οποίοι τους τελευταίους δύο μήνες, μετά από αντίστοιχες «καταγγελίες» για διακίνηση ναρκωτικών, πρώτα στο Μητροπολιτικό Φαρμακείο Ελληνικού και εχθές στα κεντρικά γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, προσπαθούν να δυσφημήσουν και να ακυρώσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Η απροκάλυπτη επέμβαση του Σώματος δίωξης ναρκωτικών και του ΕΟΦ με την παρουσία πταισματοδίκη στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου δείχνει και τις προθέσεις αυτών των κύκλων.

Εμείς ως εκπρόσωποι των δύο επιστημονικών φορέων, Ιατρικού και Φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς, ως  δημιουργοί του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στην Ελλάδα και μέλη της διοίκησής του, καταδικάζουμε την επέμβαση των διωκτικών αρχών σε μια κοινωνική δομή με την προσφορά και την ιστορία των Γιατρών του Κόσμου. Προσβάλουν κατάφορα την αξιοπρέπεια και την ανιδιοτέλεια των λειτουργών υγείας. 

      Καλούμε την τοπική κοινωνία του νομού μας να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της με τις όποιες κοινωνικές δομές υπάρχουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και στέγαση των ανασφάλιστων και άστεγων συμπολιτών μας.”

Σχολιάστε