My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κανονικά, η μεταφορά μαθητών

Η μεταφορά των μαθητών θα συνεχιστεί κανονικά στην Κεντρ. Μακεδονία μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε.

metafora-mathitonΤη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης στην υπεύθυνη του τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛ, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, η παράταση των σχετικών συμβάσεων μέχρι τέλος Ιουνίου 2015, οπότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, ο υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα είναι στο 1ο άρθρο του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Ως γνωστόν, στις 28 Φεβρουαρίου λήγουν οι συμβάσεις που προέκυψαν από τον πρόχειρο διαγωνισμό που διενήργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διενέργεια του Διεθνούς διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να έχει μείνει αδιάθετο το μεγαλύτερο μέρος του προκηρυγμένου έργου, που φτάνει σε ποσοστό 71%.

Η κ. Ξουλίδου μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία και το φόβο των εμπλεκόμενων φορέων και των γονέων και μαθητών, “που τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ στο θέμα αυτό”, όπως τόνισε στον κ. Βούτση.

 

Σχολιάστε