My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Καμπανάκι” για ΤΕΙ Κιλκίς ένεκα της βάσης του 10!

tei-kilkisΣτο “μικροσκόπιο” μπαίνει το τμήμα Σχεδιασμός και Παραγωγή Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς, μαζί με άλλες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ένεκα της επαναφοράς της “βάσης του 10”.

Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, σχολές που θα έχουν ελάχιστους φοιτητές ή ακόμα και καθόλου, οι οποίοι να έχουν εισαχθεί με βαθμολογία πάνω του 10, θα καταργηθούν!

Ακόμα και μέσα στις αργίες των γιορτών, ο υπουργός Παιδείας συνέχισε τις συζητήσεις και τις συσκέψεις με τους πρυτάνεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις και μετονομασίες πανεπιστημιακών τμημάτων και ΤΕΙ με αιχμή του δόρατος το ποσοστό επιθυμιών που συγκεντρώνει κάθε τμήμα στα μηχανογραφικά δελτία, δηλαδή τον αριθμό των υποψηφίων που ζήτησαν και τελικά σπούδασαν σε αυτά τα τμήματα, αλλά και τον αριθμό που μπήκαν σε αυτά με βαθμό κάτω από τη βάση.

Ένα ακόμα κριτήριο που συζητείται αυτές τις ημέρες είναι αυτό των εγκαταστάσεων, του κατά πόσο δηλαδή κάποια τμήματα λειτουργούν σε δικά τους κτίρια ενώ άλλα κοστίζουν περισσότερα χρήματα για να λειτουργήσουν καθώς δεν έχουν δικά τους κτίσματα. Ευτυχώς, στο θέμα αυτό το ΤΕΙ Κιλκίς δεν έχει πρόβλημα, καθώς υπάρχει το νέο μεγάλο κτήριό του.

Όπως είπε στο “ΘΕΜΑ” ο κ. Αρβανιτόπουλος, “το επόμενο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων θα αποτυπώνει τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν νέα ισχυρότερα τμήματα, τα οποία θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχτούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με την thestival.gr, νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μελετάται να έχει περίπου 150 λιγότερα τμήματα σε σχέση με τα 499 που έχουν σήμερα τα 24 πανεπιστήμια και τα 16 ΤΕΙ της χώρας, αριθμός που κρίνεται πολύ μεγάλος, κυρίως λόγω οικονομικής κρίσης”.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να ληφθούν έως τον Φεβρουάριο, προκειμένου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2013 να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν στο μηχανογραφικό τους δελτίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εισακτέων του 2013 θα είναι κατά τι μικρότερος του 2012, καθώς τα τμήματα θα είναι λιγότερα.

Σχολιάστε