My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κακός σύμβουλος ο πανικός

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Τις τελευταίες μέρες καταρρέει ακόμη ένας μύθος. Αυτός που «θέλει» τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει και μεγάλη σχέση με τους παλαιοκομματικής νοοτροπίας παράγοντες της παράταξης. Οι εκπρόσωποι του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ρεύματος της Ν.Δ δεν είχαν κρύψει τη δυσφορία τους όταν στον ανασχηματισμό απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση τα στελέχη που έχουν ως σημείο αναφοράς τον φιλελευθερισμό και αναβαθμίστηκε η τάση του «κοινωνισμού» – πρόκειται για τον ευφημισμό που χρησιμοποιούν οι σκληροί δεξιοί για να καμουφλάρουν την ιδεολογική πραμάτεια τους και να δικαιολογήσουν τις εξαλλοσύνες τους στην πολιτική σκηνή.

Το επιχείρημα των συμβούλων του πρωθυπουργού ήταν ότι έπρεπε να γίνει αυτό, επειδή η Νέα Δημοκρατία παρέπαιε στις εκλογικές περιφέρειες όπου κυριαρχεί το λαϊκό στοιχείο. Ετσι, εκρίθη ότι το κόμμα θα μπορούσε να ανακάμψει με μπροστάρηδες τους Γιακουμάτο, Βούλτεψη, Ντινόπουλο. Πράγματι, από την πρώτη στιγμή, οι εκπρόσωποι της λαϊκιστικής πτέρυγας στην κυβέρνηση σε συνεργασία με τους πάντα πρόθυμους για προκλήσεις Αδωνι Γεωργιάδη και Μ. Ασημακοπούλου, έδωσαν τα δείγματα γραφής που τους είχαν ζητηθεί από το Μαξίμου. Κραυγές, δαιμονοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κινδυνολογία, τρομοκράτηση των πολιτών, επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, ακόμη και συκοφαντίες. Δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις αντί να ανεβαίνουν κατρακυλούν, στον χορό προστέθηκαν και οι θεωρούμενοι σοβαροί της παράταξης.

Στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ισχυρίζονται ότι διαφωνούν και πολιτικά και αισθητικά με το μοντέλο αντιπαράθεσης που έχουν προκρίνει οι εσωκομματικοί αντίπαλοι τους, ωστόσο δημοσίως μετέρχονται τα ίδια μέσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά δήλωσή του ορκισμένος εχθρός του λαϊκισμού, έφτασε στο σημείο να πει ότι με την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, «ενδεχομένως το κεφάλι του κ. Λαφαζάνη να κοσμεί το χιλιάρικο» («Real News»). Από κοντά και ο άλλος φιλελεύθερος, o Νίκος Δένδιας, ο οποίος προέβλεψε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την εξουσία «θα γίνει στη χώρα της παλαβής» (Μέγκα). Ο πανικός τούς θολώνει το μυαλό. Είναι πάντως γελασμένοι αν νομίζουν ότι προσχωρώντας στον «ξεσαλωμένο λαϊκισμό» θα διασωθούν.

Οπως έγραψε στην «Εφ.Συν.» (19.10.2014) ο Γιώργος Γιαννουλόπουλος: «Οι επιβάτες του βυθιζόμενου πλοίου προσπαθούν διαγκωνιζόμενοι και πατώντας ο ένας πάνω στον άλλο, να εξασφαλίσουν μια θέση στις σωσίβιες λέμβους που δεν φτάνουν για όλους». Οι άλλοι την ξέρουν τη δουλειά. Την κάνουν χρόνια. Ετσι έχτισαν καριέρες. Οι «συνετοί» απλώς γελοιοποιούνται και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να σωθούν.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε