My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Και σημερα οι πολιτες στο Συνταγμα

Και σήμερα ομάδες πολιτών καταφθάνουν από το απόγευμα στο Σύνταγμα, ανταποκρινόμενοι στον διαδικτυακό τίτλο «Ολοι στο Σύνταγμα για να μη συνηθίσουμε το θάνατο», με αφορμή την χθεσινή αυτοκτονία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα.

Επιπλέον, αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Από το μεσημέρι και μετά ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Από νωρίς  πλήθος κόσμου έχει μεταβεί στο σημείο της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, στην πλατεία Συντάγματος και αφήνουν λουλούδια, κεριά και χειρόγραφα σημειώματα. Ένας ηλικιωμένος άφησε το πρωί πάνω στα λουλούδια το Σύνταγμα της Ελλάδος. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Δωδεκανήσου.

«Το κράτος και η απάθειά σου τον αυτοκτόνησαν», «μνημόνιο δολοφόνος», «κυβέρνηση ηθικών αυτουργών», «ο λαός να πάρει τα όπλα», «κλεφτες, ξεπουλημένοι, θα πληρώσετε γρήγορα», «το αίμα του στα κεφάλια σας να πέσει, καθάρματα, δολοφόνοι», «φτάνει πια», είναι ορισμένα από τα μηνύματα του κόσμου.
Η αυτοκτονία συγκλονίζει την κοινή γνώμη, ενώ η είδηση κάνει τον γύρο του πλανήτη. Πλήθος κόσμου συμμετείχε και χθες στο αυθόρμητο συλλαλητήριο μπροστά στο Κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που τον γνώριζαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια αυτοκτονία με πολιτικό μήνυμα, όπως υποδεικνύει και το σημείωμα που άφησε ο ίδιος ο αυτόχειρας.

Πηγές: ΕΘΝΟΣ.gr και tvxs.gr

Σχολιάστε