My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς σε απεργία – συγκέντρωση

Με σύνθημα “ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ”, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και όλους τους Κιλκισιώτες σε προσυγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη,
στις 10.30 πμ, στον πεζόδρομο της Κ. Γαβριηλίδη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζονται τα εξής:

Η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει κάτω από το βάρος της εγκληματικής μνημονιακής πολιτικής της. Το φιάσκο κατά την ψηφοφορία  για το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, οι συνεχείς θεατρινισμοί για τα μέτρα και τη ” διαπραγμάτευση” , το διαρκές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την καταπάτηση των κανονισμών, η αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ και οι κλυδωνισμοί στη ΔΗΜΑΡ, η φίμωση και η λογοκρισία δείχνουν καθαρά: το μνημονιακό μπλοκ ταρακουνιέται λόγω της τεράστιας διάστασης με τη θέληση της λαικής πλειοψηφίας. Η πολιτική καταστροφής της Ελλάδας συναντά παντού δυσαρέσκεια και οργή. Δεν μπορούν με στήριγμα μόνο την τρόικα εξωτερικού να σταθούν, όσο και να ξεφτιλίσουν τις δικές τους προγραμματικές δηλώσεις. Δεν μπορούν να αγνοήσουν τη λαική βούληση.


Η μνημονιακή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα. Δεν έχει καμμία αναστολή, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κανένα μέσο για να εξυπηρετήσει τους ξένους αφέντες της και τη ντόπια κλεπτοκρατία. Όσο παρατείνεται η ζωή αυτής της κυβέρνησης, υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας, ξεπουλιέται κάθε ελπίδα να ζήσει ο λαός με αξιοπρέπεια και ελευθερία, διαλύεται κάθε προοπτική ανεξαρτησίας.

Είναι ζωτικής σημασίας: Να μην περάσει το νέο μνημόνιο, να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ του Σαμαρά και οι καταρρέοντες συνέταιροί της. Να μπει τέλος στην κυριαρχία της τρόικας. Για μια μεταπολίτευση του λαού, για μια νέα σελίδα στη χώρα. μέσα από ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό και δημοκρατικό συναγερμό. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, οι κρισιμότερες στη μεταπολεμική ιστορία μας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις, η συνεχής παρουσία στους δρόμους πρέπει να οδηγήσουν στο φούσκωμα του ποταμιού, που θα πνίξει όσους οδηγούν το λαό στην ασφυξία και τη χώρα στην υποδούλωση.

Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα πολιτικής πρωτοβουλίας για να αποτραπεί η καταστροφή. Είναι ώρα καλέσματος όλων των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών, πατριωτικών και κοινωνικών δυνάμεων για τη διέξοδο της χώρας. Για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα ανοίξει ορίζοντες πραγματικής δημοκρατίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανεξαρτησίας.”

Σχολιάστε