My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για συλλαλητήριο

H ΑΔΕΔΥ Κιλκίς καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του νομού μας στο πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 6 μμ, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται μετά από απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ με βάση την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και των συγκεντρωμένων.

Λεωφορείο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς για το συλλαλητήριο, θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ειρήνης το Σάββατο στις 4 μ.μ.

Στη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται τα εξής:

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη του 2019 πραγματοποιούνται, από τον πρωθυπουργό, τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων για την στήριξη και την επίλυση των αιτημάτων του διεκδικητικού μας πλαισίου, όπως αυτά είχαν καταγραφεί στις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου.

Διεκδικούμε:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου(Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  4. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  5. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομήκαι η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  6. Όχι στις ιδιωτικοποιήσειςδημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  7. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίαςκαι περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  8. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  9. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Απαιτείται, λοιπόν, να προετοιμαστούμε έγκαιρα, να οργανώσουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, με κορυφαίο γεγονός των παρεμβάσεών μας τη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, ώρα 6:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Έπειτα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Εκτελεστική Επιτροπή για τις δράσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι χρήσιμο, αλλά και απαραίτητο, για τον συντονισμό και την ολοκλήρωση του κεντρικού σχεδιασμού, να μας γνωρίσετε το αργότερο έως την 1η  Σεπτεμβρίου:

Α. Το πρόγραμμα πρωτοβουλιών που θα διαμορφωθεί από κάθε Ομοσπονδία και κάθε Νομαρχιακό Τμήμα (κυρίως Μακεδονίας – Θράκης – Ηπείρου και Θεσσαλίας), σχετικά με την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και συσκέψεων με πρωτοβάθμια Σωματεία, καθώς και άλλες κινήσεις και μορφές υποστήριξης και ενίσχυσης των κεντρικών μορφών δράσης. Σε αυτές τις Γ.Σ. και συσκέψεις θα παρευρεθούν και μέλη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από συνεννόηση με τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Β. Τις ενέργειες και το σχεδιασμό κάθε Νομαρχιακού Τμήματος για οργανωμένη μετακίνηση εργαζομένων, προς τη Θεσσαλονίκη, από την υπόλοιπη χώρα και, κυρίως, από τις περιοχές Μακεδονίας – Θράκης –  Θεσσαλίας και Ηπείρου, για συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο, προκειμένου έγκαιρα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να συμβάλει και να υποστηρίξει το σχεδιασμό κάθε Νομαρχιακού Τμήματός της. Έχει, ήδη, αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή να καλύψει το κόστος των λεωφορείων για τη μετακίνηση των διαδηλωτών.

Γ. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα μισθώσει λεωφορεία για να στηρίξει την προσπάθεια των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου της Αττικής για μετακίνηση των μελών τους για την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8:30 π.μ. από την Πλατεία Συντάγματος.

Παρακαλούνται τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να μας γνωστοποιήσουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, τον αριθμό καθώς και τα ονόματα των μελών τους που επιθυμούν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία της Αθήνας.

Επισημαίνεται ότι, επειδή η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Θ. – αλλά και το Συνδικαλιστικό Κίνημα του Ιδιωτικού Τομέα – αναπτύσσει το κεντρικό πρόγραμμα παρεμβάσεων, προβολής κινητοποίησης των Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή προ και κατά την πραγματοποίηση των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., η έγκαιρη ενημέρωσή μας για το δικό σας επιμέρους σχεδιασμό, θα ενισχύσει και θα δυναμώσει τις κοινές μας δράσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να στηρίξουμε με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών στελεχών το συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8:00 π.μ. το οποίο θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (Κωνσταντινουπόλεως 49, Θεσσαλονίκη).

Σχολιάστε