My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ισορροπία στον διαμοιρασμό

Των προσφύγων, υποσχέθηκε ο Γ. Μουζάλας.

“Mέχρι το Σεπτέμβριο, αυτός ο σχεδιασμός με τα πολλά κέντρα στη Μακεδονία θα σταματήσει και θα διαλυθούν. Θα μοιραστεί ισόρροπα ο προσφυγικός πληθυσμός στις Περιφέρειες μέσα σε καλύτερα κέντρα”.

Mouzalas-tzitzikostasΑυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, με τον οποίο συμφώνησε ότι η Μακεδονία έχει υποστεί ένα άνισο βάρος από τους πρόσφυγες.

“Θέλουμε οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας να δείξουν εμπιστοσύνη. Θέλουμε να συνεχίσουν να μας βοηθούν ώστε και το δεύτερο μέρος του σχεδίου, η μετεγκατάσταση δηλαδή σε όλη την Ελλάδα να πετύχει, να δείξουν υπομονή και εμπιστοσύνη”, πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας.

Η συνάντηση αφορούσε στις εξελίξεις σχετικά με την εκκένωση της Ειδομένης, αλλά και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τζιτζικώστας απ` τη πλευρά του, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μουζάλα γι’ αυτή τη συνάντηση. Άλλωστε το έχω πει πολλές φορές ότι έχουμε μια στενή συνεργασία οι δυο μας.

Του μετέφερα την ικανοποίησή μας για την εκκένωση της Ειδομένης, άσχετα αν εμείς πιστεύουμε ότι αυτή έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, επειδή καταλήξαμε σήμερα με την καθυστέρηση να τελούνται αξιόποινες πράξεις και όλους αυτούς τους μήνες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή με τεράστιο κόστος για τη χώρα και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. και οι τοπικές κοινωνίες δεν είχαν την απαιτούμενη ενημέρωση.

Ενημέρωσα επίσης τον Υπουργό ότι και για μένα δεν είναι ευχάριστο να αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη προκειμένου να λυθούν πολιτικά προβλήματα, όπως το θέμα της Ειδομένης. Τα προβλήματα πρέπει να τα λύνουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι με την Κυβέρνηση με άμεσο διάλογο. Και αυτό που ζήτησα από τον Υπουργό είναι να μεριμνήσει ώστε να μη μεταφερθεί ουσιαστικά η Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη και έλαβα τη δέσμευσή του ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει”.

Σχολιάστε