My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Ιππόκαμπος”: Νέο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Κιλκίς

Από 1η Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη του Κιλκίς λειτουργεί σε έναν καλαίσθητο και ασφαλή χώρο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 49, το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων με Αναπηρίες με τον διακριτικό τίτλο “Ιππόκαμπος”.

Επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της δομής είναι ο Φυσίατρος Δρ Νίκος Τερζής, γνωστός για την πούπλευρη προσφορά του στο χώρο της αναπηρίας αλλά και του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Την περασμένη Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, τελέστηκε αγιασμός στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ “Ιππόκαμπος” από τον Πρωτ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, Προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Κιλκίς, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να ενισχύει τους εργαζόμενους για να παρέχουν υπηρεσίες διακονίας προς τους ανθρώπους αυτούς που έχουν ανάγκη, παρουσία του κ. Τερζή, του προσωπικού, των ωφελούμενων με τους γονείς τους και φίλων. Ανάμεσά τους ο Δημ. Σύμβουλος Χαρίλαος Ξενιτίδης και ο πρώην Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Ιωάννης Κακουλίδης ενώ παρούσα στην τελετή ήταν αντιπροσωπεία της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών Κιλκίς στο πλαίσιο προγραμμάτων που υλοποιεί.

Στο Κέντρο συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχικής υγείας. Η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο πρόγραμμα του κέντρου είναι δωρεάν για τους ωφελούμενους της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» μετά από αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα ή δικαστικού συμπαραστάτη προς τον χρηματοδότη φορέα. Επίσης έχει δοθεί η δυνατότητα και σε όσους δεν έχουν αποκτήσει voucher, να εγγραφούν δωρεάν και να συμμετέχουν στα προγράμματα του Κέντρου.

Ο σκοπός του ΚΔΑΠ AΜΕA Κιλκίς «Ιππόκαμπος» είναι η δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρίες με την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και οργανωμένων ομαδικών και εξατομικευμένων δραστηριοτήτων.

Ο “Ιππόκαμπος”, άλλη μία πιστοποιημένη πρωτοποριακή δομή στο χώρο της αναπηρίας στην πόλη του Κιλκίς, με καινοτόμες δράσεις θέτει την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς έχοντας άμεση πρόσβαση σε παιδική χαρά  και γήπεδο άθλησης. Οι αίθουσες είναι άνετες, σύγχρονες, προσήλιες και ευάερες με τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Δελτίο τύπου από “Ιππόκαμπο”

Σχολιάστε