My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση δήμου για μητρόπολη

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Παιονίας χαιρετίζει τη μετατροπή της Μητρόπολης Γουμένισσας από προσωποπαγή σε μόνιμη, τονίζοντας ότι το γεγονός αποτελεί δικαίωση για την κοινωνία και τους φορείς της Παιονίας, που συνέβαλαν στην προώθηση του θέματος, καθώς και κυρίως για τον μητροπολίτη Δημήτριο.

mitropolitis dimitriosΣτην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

“Ένα πάγιο και αποφασιστικό αίτημα του ποιμνίου της Παιονίας έγινε αποδεκτό με τροπολογία από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο και τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών του 3ου Τμήματος της Βουλής.

Η Ιερή Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιούπολης, Πολυκάστρου είναι πλέον μόνιμη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια δικαίωση για την κοινωνία και όλους τους φορείς της Παιονίας, που συνέβαλαν στην καθοριστική προώθηση του θέματος και κυρίως τον Ποιμενάρχη μας Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Δημητρίου.

Μετά τη συγκατάθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και την αποδοχή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κιλκισίου σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του βουλευτή του Νομού κ. Γεωργαντά και φυσικά τη συμπαράσταση των βουλευτών κ. Αγαθοπούλου και κ. Παραστατίδη, δικαιώθηκε από την επίσημη πολιτεία το δίκαιο αίτημα των πιστών της Παιονίας.

Ο Δήμαρχος Παιονίας και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, έχοντας στηρίξει έμπρακτα το αίτημα αυτό εγγράφως προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, χαιρετίζει τη νομίμως μόνιμη Μητρόπολη αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή της στην ανάπτύξη και πνευματική – κοινωνική προσφορά απέναντι στους δημότες της Παιονίας και το χριστιανικό τους φρόνημα.”

Σχολιάστε