My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΙΕΚ Κιλκίς: Γιορταστική εκδήλωση

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Κιλκίς διοργανώνει γιορταστική εκδήλωση αποφοίτησης, την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στο Ράντζο Κιλκίς και ώρα 8.30 προκειμένου να απονεμηθούν και οι έπαινοι επίδοσης στους αριστεύσαντες σπουδαστές του έτους κατάρτισης 2014-15. (Προμήθεια σχετικών προσκλήσεων από το ΙΕΚ και το Ράντζο).

epal-iek_kilkisΤο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Κιλκίς ιδρύθηκε στην πόλη του Κιλκίς το Σεπτέμβριο του 1994. Από το 2011 τα δημόσια ΙΕΚ της χώρας διαχειρίζονται και εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού , Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το ΙΕΚ ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική δημόσια εκπαίδευση και φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα εξάμηνα κατάρτισης θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτική άσκησης. Στα ΙΕΚ εγγράφονται απόφοιτοι Λυκείου όλων των τύπων (ΓΕΛ,ΕΠΑΛ κλπ.). Το Ι.Ε.Κ. Κιλκίς στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς (τέρμα Λεοναρδοπούλου).

Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 900 απόφοιτοι ενώ το τρέχον έτος κατάρτισης 2014-2015 εγγράφηκαν 110 σπουδαστές και λειτουργούν έξι (6) ειδικότητες ως εξής :

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων – Δ’ εξάμηνο

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής – Β’ εξάμηνο

Βοηθός Φυσικοθεραπείας – Β’ εξάμηνο

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας – Β’ εξάμηνο

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Δ’ εξάμηνο

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – A’ εξάμηνο

Σχολιάστε