My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ιδού τα απαραίτητα οδικά έργα”

Τα “έργα ζωτικής σημασίας που αφορούν το παρόν και το μέλλον του νομού μας” στον τομέα των οδικών υποδομών, καταγράφει ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Κώστας Κιλτίδης, τονίζοντας ότι αυτά πρέπει να ενταχθούν στον μέσο – μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχεδιασμό του Κιλκίς.

Η σχετική ανακοίνωση του κ. Κιλτίδη με τίτλο «δρόμοι και διέξοδοι του νομού μας» έχει ως εξής:

“Μετά την κατάθεση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νομού μας, θεωρώ χρέος μου να καταθέσω πρόταση για τις προοπτικές του οδικού δικτύου στο Ν. Κιλκίς.

Η διελκυστίνδα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κιλκίς – Θεσσαλονίκης ας μας κάνει σοφότερους. Έπρεπε δε να μας έχουν διδάξει το σωστό άλλα καθοριστικά έργα που ολοκληρώθηκαν μετά από προσπάθειες ετών, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, π.χ. γέφυρα Ειδομένης, το τμήμα κόμβου Μαυρονερίου – Ν.Σάντας, κάθετοι άξονες εντός νομού κ.α..

Επιβάλλεται η ηγεσία της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς να αναλάβει τον συντονισμό σε συνεργασία με τους Δήμους και τους αιρετούς του νομού. Αυτονόητη είναι η συμμετοχή των αρμοδίων Δημοσίων Υπηρεσιών και επιστημονικών φορέων.

Θα πρέπει να γίνει διάκριση των υποδομών. Αυτές που η πολιτεία με κεντρικό σχεδιασμό επιβάλλεται να υλοποιήσει και αυτές που σε συνεργασία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις Νομαρχιακές – Δημοτικές αρχές θα σχεδιάσουν την πραγματοποίηση τους.

Δε θέλω να απαριθμήσω προς εντυπωσιασμό υποδομές, αλλά έργα ζωτικής σημασίας που αφορούν το παρόν και το μέλλον του νομού μας. Ενδεικτικά τα αναφέρω :

  1. Ολοκλήρωση κατασκευής του τμήματος της εθνικής οδού Αγ. Αθανασίου – ευζώνων με την συμπλήρωση των αναγκαίων έργων στους κόμβους αυτής.

  2. Διαπλάτυνση και ανακατασκευή του οδικού άξονα κόμβου Β.Ι.Π.Ε Κιλκίς – Σερρών.

  3. Μελέτη και κατασκευή της παλαιάς οδού Ευρωπού – Γουμενίσσης.

  4. Κατασκευή δεύτερης γέφυρας στον ποταμό Αξιό Αξιούπολης – Πολυκάστρου.

  5. Ολοκλήρωση της ανακατασκευής οδικού άξονα Γουμένισσας – Κιλκίς.

  6. Μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα διεξόδου Κρουσίων προς νομό Σερρών.

  7. Κατασκευή κατά προτεραιότητα κάθετων οδικών συνδέσεων εντός του νομού (πχ. Ακρίτας – Εύζωνοι, Γερακόνα – προς νομό Πέλλης , Απόστολοι – Μικρόκαμπος , Ηλιούλουστο – Μ.Στέρνας, Κάρπης – Γοργόπης κ.α.)

Όλα τα ανωτέρω είναι περιληπτική εισήγηση για την συζήτηση και τον μέσο – μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου να αναδείξουν την κατασκευή των οδικών έργων υποδομής κατά το όφελος και την προτεραιότητα για τον νομό και τους συμπολίτες μας.”

Σχολιάστε