My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Ιδού η στάση μου για Δικαστικό”

Διευκρινήσεις για τη στάση του στο θέμα της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου στο οικόπεδο του “Μύλου Σαμαρά”, δίνει ο επικεφαλής της Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης.

Η σχετική δήλωσή του, σε σχέση και με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

“Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019,στην οποία συζητήθηκε και ψηφίστηκε το θέμα, προσέφυγα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3852/2010 ως ισχύει, στην αρμόδια αρχή, για τη νομιμότητα της απόφασης του Δ.Σ. Λαμβάνοντας υπόψη και την πρόταση αναβολής λόγω ελλείψεων και παραλείψεων του θέματος, που κατέθεσε εγγράφως η γραμματέας του Δ.Σ. και Δημοτική Σύμβουλος Άννα Νικολαϊδου, εγώ οι κοι Π.Τονικίδης, Ι.Φαχουρίδης και Θ.Βαφειάδης κατά τις τοποθετήσεις μας, αλλά και λόγω των παρατυπιών που συνέβησαν στο Δ.Σ. για την απόρριψή της.

Ουδεμία σχέση έχει η προσφυγή μου με την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο θεωρούμε αναγκαίο και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη δυνατή έκβαση του ζητήματος προς όφελος όλων. Όλα τα υπόλοιπα των «παπαγάλων» είναι σκόπιμες και κακιές υπηρεσίες εναντίον μου και ερευνώνται.

Η προσφυγή μου έχει σχέση με την ανωτέρω Απόφαση του Δ.Σ για τη διανομή του οικοπέδου ΜΥΛΟΙ ΣΑΜΑΡΑ(αριθμ.705) χωρίς να υποστεί ζημία ο Δήμος και το Δημόσιο, αφού ο Δήμος Κιλκίς διαθέτει εξ’ αδιαιρέτου σε αυτό το 31,771% ή οικοπεδική έκταση2.150τ.μ.

Εντός των προσεχών ημερών κρίνεται η προσφυγή μου. Ήδη όμως υπάρχουν, από ότι φαίνεται, έγκυρα δημοσιεύματα περί δικαίωσης μου ή ότι έχει γίνει δεκτή η ένστασή μου. Για τα δημοσιεύματα αυτά δε φέρω ευθύνη.

Η Απόφαση επί της προσφυγής μου δεν έχει εκδοθεί ακόμη και δεν έχω λάβει κανένα σχετικό απαντητικό έγγραφο. Σε περίπτωση που δικαιωθώ και αποδειχθεί ότι δεν ελήφθη με τις νόμιμες διαδικασίες και τρόπο η Απόφαση του Δ.Σ. για τη διανομή του οικοπέδου, τότε ουσιαστικά εμείς έχουμε προστατεύσει και προφυλάξει το Δήμο από τις επόμενες ενέργειες του, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα ήταν παράνομες, αλλά ταυτόχρονα και κάθε Δημοτικό Σύμβουλο που ψήφισε υπέρ, από πιθανούς σοβαρούς διοικητικούς ή ποινικούς κινδύνους. Αυτός είναι ο σημαντικός λόγος για το οποίο έκανα την προσφυγή μου.

Οι μεταγενέστερες διορθωτικές ενέργειες της διοίκησης του Δήμου, εκτιμώ συγκλίνουν στο γεγονός ότι η παραπάνω Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μη νόμιμη και ότι θα επανέλθει το θέμα προς συζήτηση.

Για ένα από τα στοιχεία που κατατέθηκαν απόψεις κατά τη συζήτηση είναι και η εκτίμηση πιστοποιημένου εκτιμητή συμπολίτη μας για το παραπάνω ακίνητο.

Στη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων λέγω ότι ουδέποτε έκανα εγώ ή Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ άνανδρη ή άλλου είδους επίθεση προς το συμπολίτη μας εκτιμητή ή αμφισβήτησα την εργασία του. Καταθέσαμε τις απόψεις μας επ’ αυτής για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολούθησε ο Δήμος Κιλκίς για την ανάθεση και υλοποίησή της.

Καταθέσαμε απόψεις για στοιχεία που περιέχει ή δεν περιέχει εκτίμηση και για τα οποία ουδεμία ευθύνη έχει ο εκτιμητής εάν δεν του εδόθησαν ή του εδόθησαν όχι σωστά. Στην εκτίμησή του κάνει τις ανάλογες παραδοχές. Αν τα είχε όλα τα στοιχεία σωστά, σίγουρα θα τα ελάμβανε υπόψη του και θα ήταν και διαφορετική η εκτίμηση.

Όσον αφορά το πρόσωπο του εκτιμητή, τον σέβομαι, όπως και κάθε συμπολίτη μας και ουδέποτε καταφέρθηκαμε εναντίον του. Ας αναζητήσει οποιοσδήποτε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της παραπάνω συνεδρίασης του Δ.Σ. αλλά και της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου. Θα διαπιστώσει την αλήθεια των λεγομένων μου.

Ψευδείς πληροφορίες, προσβλητικές αναφορές και ποινικά κολάσιμα δημοσιεύματα που θέτουν εμένα και ανθρώπους της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ απέναντι στο συμπολίτη μας είναι εγκληματικές ενέργειες. Προφανώς γίνονται για ιδιωτικούς σκοπούς και οφέλη αλλά και τη δημιουργία αρνητικού κλίματος για εμάς, ενόψει της έκδοσης της Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που θα κρίνει πιθανόν μη νόμιμη την Απόφαση που έλαβε η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς και όσους την ακολούθησαν στη λήψη της.

Αυτός ή αυτοί που με λόγο και τις αήθεις πράξεις τους προσβάλλουν δημόσια την αξιοπρέπεια μου και Δημοτικών Συμβούλων μας, σύντομα θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν.

Αυτός ή αυτοί είναι που προσβάλλουν το συμπολίτη μας εκτιμητή, “τοποθετώντας τον στο κάδρο” και στις ενέργειές τους, για να πετύχουν τους στόχους τους, παραβαίνοντας τους νόμους.

Αυτός ή αυτοί παρανομούν “γελοιοποιώντας” με άρθρα-πριν εκδοθεί-την Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ως προς το σκεπτικό, την εγκυρότητα και τη βαρύτητά της. Προς ενημέρωση των πολιτών η υπηρεσία αυτή αποτελεί τον ελεγκτή νομιμότητας των πράξεων των Δήμων και είναι αρμόδια για τον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Οι θέσεις μας και αποδεικνύεται, είναι η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών μας, η προστασία του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και η λειτουργία μας σε πνεύμα συνεννόησης.

Η φράση αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση είναι ξένη για μας. Αποδεικνύεται και αυτό, με τη θετική μας στάση έναντι πολλών θεμάτων που φέρνει η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την παραγωγική κριτική, όταν άλλοι ούτε έχουν διαβάσει τα θέματα.

Δεν θα μείνω απαθής όμως σε φαινόμενα σήψης και μη σύννομα που ζημιώνουν το Δήμο και εκθέτουν Δημοτικούς Συμβούλους. Δε θα μείνω απαθής όμως και απέναντι σε αυτούς που τα προκαλούν.”

Σχολιάστε