My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θερινό: Μια συγκλονιστική ταινία

Οι προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο Κιλκίς “Δημήτρης Ζωηρός” συνεχίζονται την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, με την συγκλονιστική ταινία “Τι Θα Πει ο Κόσμος.

Η Πακιστανή, μεγαλωμένη στη Νορβηγία, σκηνοθέτης Ιράμ Χακ επιστρέφει μετά το «I Am Yours», με ένα συνταρακτικά αληθινό αυτοβιογραφικό φιλμ για τις δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στην παράδοση και την ελευθερία.

Η Χακ σκηνοθετεί με όρους θρίλερ και προσωπικής περιπέτειας ένα λυρικό δράμα σύγκρουσης αξιών, δίνοντας δυτικόστροφη δυναμική σε μια ακανθώδη κατάσταση, όπου πολλά παιδιά καλούνται να ενσωματωθούν στη νέα τους πατρίδα την ίδια στιγμή που η κοινωνία από την οποία προέρχονται τους έχει μια βίαια αντίθετη γνώμη. Η ταινία είναι επίσημη υποβολή της Νορβηγίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2019 (οι σκηνές του Πακιστάν γυρίστηκαν στο Ρατζαστάν της Ινδίας).

Η ιστορία της έφηβης Νίσα, καμάρι των Πακιστανών μεταναστών γονιών της και αφομοιωμένη από την τρέχουσα κουλτούρα της Νορβηγίας, ανέμελη σαν τα κορίτσια του άμεσου περίγυρού της και γεμάτη σεβασμό για τον μόχθο των δικών της ανθρώπων, η οποία ζει έναν κανονικό εφιάλτη όταν ο πατέρας της την τσακώνει σε ερωτική περίπτυξη με έναν συμμαθητή της, τον σπάει στο ξύλο, καίει το διαβατήριό της και τη στέλνει με το ζόρι πίσω στο Πακιστάν κάτω από την αυστηρή επιτήρηση των θείων της, είναι εν πολλοίς αυτοβιογραφική, αφού η σκηνοθέτης της συγκεκριμένης ταινίας, η Ιράμ Χακ, βίωσε περίπου τα ίδια βάσανα με τη δική της οικογένεια, που την απήγαγε και την έστειλε κρυφά και παράνομα στον ίσιο δρόμο της παράδοσης.

Τι Θα Πει ο Κόσμος (What Will People Say)

 Νορβηγία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Δανία

  • Σκηνοθεσία: Ιράμ Χακ
  • Σενάριο: Ιράμ Χακ
  • Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μοζχντάχ, Αντίλ Χουσεΐν, Εκαβαλί Κάνα
  • Διάρκεια: 106 λεπτά
  • Επίσημη συμμετοχή της Νορβηγίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2019
  • 14 Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ

Δείτε το τρέιλερ

 

Σχολιάστε