My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θέσεις Τονικίδη από ραδιοφώνου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, συμμετείχε χθες Τετάρτη 9 Απριλίου με τους συνοψηφίους του, σε debate του ραδιοσταθμού Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης.

tonikidis (1)-002Ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ” είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε πλευρές του προγράμματος της παράταξης, τονίζοντας ότι υπέρτατος στόχος είναι η ανακούφιση των δημοτών από τις επιπτώσεις της κρίσης, με την εμπέδωση μιας νέας ελπίδας για τη τοπική κοινωνία, μέσα από τη διαφορετική αντίληψη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων επιβίωσης.

Ο κ. Τονικίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικών δράσεων εκ μέρους του δήμου, τονίζοντας ότι «τα μεγάλα λόγια κι οι εξαγγελίες για έργα και δράσεις που δεν μπορούν να γίνουν, περιττεύουν».

«Έχουμε ανάγκη από έργα υλοποιήσιμα, έτσι ώστε να αντικαταστήσουμε τα τρία εφιαλτικά «α», δηλαδή «ανεργία – απόγνωση – απελπισία», με τα τρία ελπιδοφόρα «αλληλεγγύη – ανθρωπιά – ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Θα προτάξουμε τη σύνθεση και την εμπέδωση της ενότητας της κοινωνίας, αντιστεκόμενοι σε κομματικές παρεμβάσεις στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, στους οποίους θα επενδύσουμε».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς τάχθηκε επίσης υπέρ των «θεσμοθετημένων κοινωνικών δράσεων του δήμου, για να μην εξαρτώνται αυτές από προσωπικές ευαισθησίες», με στόχο «να βρίσκεται ο άνθρωπος στο επίκεντρο κάθε πολιτικής». Δεσμεύτηκε δε, για τη στήριξη «με κάθε μέσο» των κοινωνικών δομών του δήμου όπως π.χ. το Βοήθεια στο Σπίτι, για διαφάνεια στη διαχείριση του κάθε ευρώ και για αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας χρηματοδότησης.

Υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στο δήμο και στους δημότες πρέπει να αποκατασταθεί, ο κ. Τονικίδης γνωστοποίησε ότι από τους πρώτους στόχους της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η επίτευξη υψηλών ποιοτικών στάνταρτς στο νερό που καταναλώνουμε. «Για το σκοπό αυτό έχουμε έλθει ήδη σε επαφή με το ΑΠΘ προκειμένου να μας προταθούν μέσω μελέτης εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης. Επίσης, το δίκτυο αμιαντοσωλήνων θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Το νερό είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα, γι αυτό πρέπει να φτάνει στον καταναλωτή με χαμηλό κόστος», είπε.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, ο επικεφαλής του «ΚΙΛΚΙΣ-ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ» τόνισε ότι μπορεί να γίνει μέσω της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, χάρη στην αξιοποίηση του επενδυτικού περιβάλλοντος και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Παρέθεσε δε, το παράδειγμα της επένδυσης από το Βέλγιο, που πρόκειται να γίνει σύντομα στο νομό μας.

Ο κ. Τονικίδης έκανε επίσης λόγο για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, καθώς και της καλλιέργειας ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων, στόχους για τους οποίους η υπό τον ίδιο νέα δημοτική αρχή θα συστήσει στο δήμο Γραφείο Αγροτικής Στήριξης. Αναφερόμενος δε, ειδικά στη περιοχή των Κρουσίων υπογράμμισε ότι ο πλούτος της είναι η αξιοποίηση του περιβάλλοντος μέσω παραγωγής ποιοτικών διατροφικών προϊόντων και του Βοτανικού της Κήπου.

Επίσης, δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων που αφορούν ένταξη των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, για την ίδρυση Μουσικού και Πειραματικού Σχολείου στο Κιλκίς, για προσπάθεια ανάδειξης του πολυπολιτισμικού πλούτου του τόπου μας κα.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να ενώσουμε, να συνθέσουμε. Κανείς πολίτης δεν περισσεύει κι όλοι πρέπει να συμμετέχουν από το δικό τους μετερίζι στα τοπικά δρώμενα. Ιδιαίτερα θα μεριμνήσουμε για τη συμμετοχή της νέας γενιάς, η οποία είναι πολύ πιο χειραφετημένη απ` ότι πιστεύουμε και γι` αυτό εξεγείρεται όταν διαπιστώνει ανεντιμότητα κι αδιαφάνεια».

Δελτίο τύπου από ΔΗΜΟ ΑΞΙΩΝ

Σχολιάστε