My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θέσεις – προτάσεις για κορονοϊό

Ο επικεφαλής της 3ης σε δύναμη παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα θέσεις και προτάσεις “για τη στήριξη των συνανθρώπων μας στη κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος μας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η δήλωση του κ. Τσαντάκη έχει ως εξής:

“Στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας, η Ελλάδα και ολόκληρη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του COVID-19, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης και αντιμετώπισης του φονικού ιού. Με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ο ένας δίπλα στον άλλο,αλλά “σε απόσταση” δίνουμε τον αγώνα υγείας για τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας. Για να είμαστε όλοι πάλι μαζί την επόμενη καθαρή μέρα.

Ως επικεφαλής, αλλά και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα,πέρα από επικοινωνιακές και διχαστικές πρακτικές, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων κι επιδεικνύουμε πνεύμα ενότητας,αλληλεγγύης και ομοψυχίας.

Πολλοί άνθρωποί μας -εκλεγμένοι και μη- που βρίσκονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή της μάχης και τους ευχαριστούμε. Είναι γιατροί, επαγγελματίες υγείας,εργαζόμενοι στην αστυνομία.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ενεργούς και υπεύθυνης στάσης μας, για την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΙΛΚΙΣ στις 7-4-2020, μετά την ορθή και αποτελεσματική επιβολή των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, ο Δήμος Κιλκίς πρέπει να λειτουργεί ως προμετωπίδα στη λήψη και τήρηση των μέτρων.

Το πρώτο ΘΕΜΑ της συνεδρίασης αφορά τη λήψη απόφασης για την αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου με ορισμένους κωδικούς δαπανών για απολυμάνσεις κτιρίων, οχημάτων και εργοδοτικές εισφορές.

Ζητούμε να εξεταστεί και να γίνει άμεσα μία νέα γενναία τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου, με κωδικούς, εν πρώτοις στις εξής προτάσεις μας:

1.Προμήθεια υλικών και εξοπλισμού (μέσα προστασίας, στολές, κ.α.) για δομές υγείας (Νοσοκομείο Κιλκίς, Κέντρο Υγείας Δροσάτου), αστυνομία και πυροσβεστική.

Πολλοί Δήμοι αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσέφερε υλικό στα νοσοκομεία, στην αστυνομία, την πυροσβεστική και αλλού. Η πρωτοβουλία δε της ΚΕΔΕ για την κατάθεση του 50%της δημοτικής αντιμισθίας μηνός των αξιωματούχων της αυτοδιοίκησης, έτυχε αποδοχής μεγάλου μέρους των αυτοδιοικητικών. Δυστυχώς όχι όλων, παρόλο που πολλοί αυτοδιοικητικοί πέραν της δημοτικής αντιμισθίας, συνεχίζουν να έχουν έσοδα από την ιδιωτική επαγγελματική τους δραστηριότητα. Βέβαια και κατά το παρελθόν κληθήκαμε οι αυτοδιοικητικοί να παράσχουμε την αντιμισθία που λαμβάναμε, για την αντιμετώπιση κρίσης και το πράξαμε αθόρυβα.

2.Παροχή υπηρεσίας για επί πλέον προληπτικές και τακτικές απολυμάνσεις σε ανοιχτούς χώρους(κεντρικά πάρκα,πεζοδρόμια,χώρος λαϊκής,έξω από Τράπεζες, φαρμακεία ή σουπερμάρκετ) αλλά και του νοσοκομείου, της αστυνομίας,του ΙΚΑ(ΚΕΠΑ),της πυροσβεστικής-πέραν αυτών που πραγματοποιούνται.

3..Οικονομική ενίσχυση των επιτροπών πρωτοβάθμιας και κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προμήθεια εξοπλισμού τηλεεκπαίδευσης (προγραμμάτων, φορητών υπολογιστών κ.α.) για τους μαθητές που τον έχουν ανάγκη ειδικά τώρα, και δεν έχουν τη δυνατότητα να τον αγοράσουν.

4. Έναρξη Προγράμματος παροχής υπηρεσιών υγείας,ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης των αδύναμων συνανθρώπων μας με τηλε-ιατρική. Από τον Οκτώβριο του 2019 το είχα ζητήσει κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ξεκίνησε. Με αυτό το πρόγραμμα, που δεν είναι μία τηλεφωνική γραμμή, ανά πάσα στιγμή, ανήμποροι,ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας θα έχουν ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

5.Προμήθεια εξοπλισμού τηλεδιασκέψεων για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και όλων των οργάνων του Δήμου. Ο τρόπος των συνεδριάσεων δια περιφοράς που έχει επιλεγεί από τη διοίκηση του δήμου -αν και προβλέπεται- περιορίζει το διάλογο,τη σύνθεση απόψεων και εντέλει τη δημοκρατική διαδικασία.

6.Στήριξη οικονομικά ασθενέστερων ομάδων κι επιχειρήσεων που έχουν πληγεί λόγω του κορωνοϊού και μείωση των δημοτικών τελών. Η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης είναι στην ορθή κατεύθυνση και προβλέπει τις δυνατότητες,αλλά δεν απαγορεύει στο Δήμο πέραν των ελαφρύνσεων-τελών καθαριότητας,φωτισμού και κοινοχρήστων χώρων επιχειρήσεων- να λαμβάνει επί πλέον μέτρα ανακούφισης. Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη, όχι μόνο για την περίοδο που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά για όλο το τρέχον έτος, αφού η ζημία που έχουν υποστεί είναι τεράστια.

7.Επιβράβευση των ιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας για τις υπηρεσίες που καταβάλλουν.

8.Παροχή υπηρεσιών αθλητισμού,πολιτισμού,υγείας, εκπαίδευσης κ.α. διαμέσου της ιστοσελίδας του Δήμου Κιλκίς ή των τοπικών μέσων ηλεκτρονικού τύπου,με παρουσίαση καθημερινών προγραμματισμένων βίντεο με θέματα σωματικής αγωγής,δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, υγείας,τοπικής ιστορίας,παράδοσης,ψηφιακής περιήγησης μουσείων και ιστορικών χώρων κ.α. (υπάρχει άπειρο υλικό, που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια).Θα συμμετέχουν άνθρωποι του τόπου μας :γυμναστές,παιδαγωγοί,καλλιτέχνες κ.α.

Προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και η υγεία του μέσα από μία ποιότητα ζωής όπου ο Δήμος μπορεί και πρέπει να έχει πρωταρχικό ρόλο.Τώρα όσο ποτέ προέχει η προβολή και στήριξη του δοκιμαζόμενου πολίτη, του εργαζόμενου στην πρώτη γραμμή,των αδύναμων κι αδέσποτων και όχι του πολιτικού.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ δυνατοί και τηρούμε πιστά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Με τη βοήθεια θεού και ανθρώπων τα καταφέρνουμε.”

Σχολιάστε