My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Θέατρο παραλόγου η 21η Ιουνίου!

Συνηθίζουμε να λέμε ότι «άναψε πράσινο φως» για το τάδε έργο, αλλά γι` αυτό που θ` αναφερθούμε ταιριάζει το «κόκκινο φως»! Ο λόγος, λοιπόν, για ένα ακόμα από τα πολύπαθα «γιοφύρια της Άρτας» εδώ στο Κιλκίς, δηλαδή την οδό της 21ης Ιουνίου.

Όπως διαφαίνεται από τη τοποθέτηση του δημάρχου Δ. Σισμανίδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, το έργο διαμόρφωσης της κεντρικής οδού της πόλης του Κιλκίς από το ύψος της Καπέτα ως αυτό της 25ης Μαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, παραπέμπεται εις τας καλένδας!

Κι αυτό, επειδή στον δήμο ανακάλυψαν  τελευταία, έπειτα από παρέμβαση ενός μηχανικού –όπως είπε ο δήμαρχος- ότι η 21η Ιουνίου είναι χαρακτηρισμένη ως εθνικός δρόμος από την νότια είσοδο της πόλης ως την Καπέτα, ενώ από εκεί και πέρα χαρακτηρίζεται ως επαρχιακή!

Σύμφωνα με τον κ. Σισμανίδη, το γεγονός δεν επιτρέπει παρεμβάσεις στο «εθνικό» κομμάτι του δρόμου, εκτός κι αν κάποτε αποχαρακτηριστεί με ενέργειες της Περιφέρειας. Ωστόσο, έσπευσε να πει για την Περιφέρεια ότι «είναι η μόνη που δεν έδωσε δρόμους στο δήμο».

Πάντως, αυτό που δεν ξεκαθάρισε ο δήμαρχος ήταν αν βούληση της Δημοτικής Αρχής παραμένει η εκτέλεση του έργου και αν πρόκειται να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει απεπλοκή από το πρόβλημα που περιέγραψε.

Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με τον Θόδ. Βαφειάδη, η οδός της 21ης Ιουνίου είναι χαρακτηρισμένη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως «πεζόδρομος» από την εποχή ακόμα της δημαρχίας του Τ. Αμανατίδη!

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Β. Μπαλάσκα, το έργο της διαμόρφωσης είχε ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης με ενέργειες του Δ.Τσαντάκη ως αντιδήμαρχου έργων, τότε. Ωστόσο, η παρούσα Δημοτική Αρχή, μέλος και της οποίας είναι ο κ. Τσαντάκης, είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου με χρήματα του δήμου.

Αν, λοιπόν, σας φαίνονται παράλογα όλα αυτά, καλό θα είναι να οπλιστείτε με υπομονή γιατί το «γεφύρι» έχει πολύ ψωμί ακόμα, ζωή να `χουμε!

Σχολιάστε