My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Η Χαλκιδική και τα αυτεπάγγελτα αδικήματα

xalkidiki(Βιντεο) Παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24-12-2012, περί τα 30 άτομα φίλοι αποφασίσαμε να κάνουμε μέσα στις γιορτές μία περιήγηση στον Κάκαβο. Ήμασταν διερχόμενοι από τον δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο Χονδρό Δένδρο-Σκουριές-Γύφτισσα Γοματίου. Όλοι μας γνωρίζαμε ότι με την δικαστική απόφαση 788/2012 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου (εδώ) τα πράγματα ήταν πλέον ξεκάθαρα. Η πρόσβαση και η διέλευση των πολιτών από αυτό τον δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο πρέπει να γίνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα έως ότου κατασκευασθούν και επισήμως παραδοθούν στην κυκλοφορία οι παρακαμπτήριοι οδοί.

Δυστυχώς, η εταιρεία με τους υπαλλήλους της security (της «αγνώστων» στοιχείων security, αγνώστου διευθύνσεως και λοιπών στοιχείων), είχαν κλείσει με σιδερένιες μπάρες και απαγορευτικό σήμα τον δρόμο και δεν μας επέτρεπαν να διέλθουμε. Και μάλιστα οι υπάλληλοι της security με την απόφαση 788/2012 είχαν και έχουν λάβει πλήρη γνώση περί του status του δρόμου. Επισημαίνουμε ότι πέραν του ότι παρακωλύουν την διέλευση των πολιτών με τις μπάρες, τα συρματοπλέγματα, το φυλάκιο επί του δρόμου κ.λ.π., η Πολεοδομία με την από 5-2-2012 έκθεση αυτοψίας της απεφάνθη ότι αυτά είναι αυθαίρετα και παράνομα (δείτε εδώ) και πρέπει να φύγουν από εκεί, όρισε δε και πρόστιμα (κατατέθηκε και μήνυση για όλα αυτά από το Α.Τ. Αρναίας). Και όμως χωρίς κανέναν σεβασμό και στην ελληνική δικαιοσύνη και στην πολεοδομική αρχή συνεχίζουν να παρανομούν.

Οι υπάλληλοι της αγνώστου στοιχείων εταιρείας security και εντολοδόχοι της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ευρισκόμενοι πίσω από τις κλειστές μπάρες, μη φορώντας τα ειδικά καρτελάκια με τα στοιχεία τους, απαιτούσαν από εμάς να τους καταθέσουμε τα στοιχεία μας. Εμείς τους ρωτήσαμε με ποιο δικαίωμα παρά την δικαστική απόφαση 788/2012 μας παρακωλύετε την διέλευσή μας, και ποιοι είσθε εσείς και με ποιο δικαίωμα προβαίνετε σε απαίτηση εξακρίβωσης προσωπικών στοιχείων, την στιγμή που και η εταιρεία security είναι αγνώστων στοιχείων, αλλά και εσείς δεν φοράτε το υπό του νόμου καρτελάκι με τα στοιχεία σας; Η απάντηση ήταν η από μακρόθεν επίδειξη του από 25-4-2012 με Α.Π.9809 εγγράφου του Δασάρχη Αρναίας, για το οποίο η Εισαγγελέας Πολυγύρου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, και αυτές τις μέρες προσέρχονται μάρτυρες και καταθέτουν.

Εν τω μεταξύ δεν έφθαναν όλα αυτά, επιπλέον, καθ’όλη την διάρκεια που οι υπάλληλοι της security δεν επέτρεπαν την είσοδό μας, βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν τα πρόσωπά μας και τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας που βρίσκονταν πάνω στο δημόσιο, δασικό και κοινόχρηστο δρόμο, και συνέχιζαν να μας βιντεοσκοπούν παρά την διαμαρτυρία μας και την δήλωσή μας ότι δεν έχουν την συναίνεσή μας. Όλα τελείωσαν αυτόματα όταν ακούσθηκε από κάποιον από την παρέα μας ότι σε λίγα λεπτά φθάνουν τα περιπολικά από το Α.Τ. Αρναίας, προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Αμέσως σήκωσαν τις μπάρες, έβαλαν τα καρτελάκια τους και μας «παρακάλεσαν» να περάσουμε(όπως κάνουν κάθε φορά που καλούν οι πολίτες την αστυνομία), δηλώνοντάς μας ότι με τα βίντεο που έπαιρναν είχαν ήδη στα χέρια τους τα στοιχεία μας.

Κάποιοι από την παρέα μας βλέποντας ότι η εταιρεία και οι υπάλληλοι της security δεν σέβονται ούτε δικαστικές αποφάσεις ούτε την απλή άσκηση του έννομου δικαιώματός μας, και ότι μετέτρεπαν μία απλή βόλτα αναψυχής χρονιάρα μέρα σε αυτόφωρη διαδικασία, όπου θα πήγαιναν κρατητήριο και δικαστήριο ανήμερα Χριστούγεννα, τους είπαν: «Βρε βλάκες, ανοίξτε τις μπάρες».

Όταν έφθασε ο Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας, διαπιστώνοντας ότι οι υπάλληλοι της security είχαν προβεί στις έκνομες ενέργειες, τους συνέλαβε, αφού προηγουμένως ενώπιον όλων μας κάλεσε τον υπεύθυνο της εταιρείας «security» και τους άλλους υπαλλήλους της και τους αποσαφήνισε ότι όλα αυτά που πράττουν είναι παράνομα, ότι δεν πρέπει να παρακωλύουν την ελεύθερη διέλευση των πολιτών, ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο να απαιτούν να δώσουν οι πολίτες τα στοιχεία τους και να βιντεοσκοπούν τα πρόσωπα των πολιτών κατά την διέλευσή τους από τον δημόσιο δρόμο. Οι υπάλληλοι κατήγγειλαν αυτούς που τους έβρισαν αποκαλώντας τους βλάκες, και έτσι κάποιοι από εμάς οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αρναίας.

Οι αστυνομικοί είδαν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχθεί από αμφότερες τις πλευρές, είδαν τα όσα ανωτέρω περιγράφεται πως βιώσαμε, και αφού ενημέρωσε την αντιεισαγγελέα Υπηρεσίας κ. Κεχαγιά, δόθηκε η εντολή να κρατηθούν μέσα στο κρατητήριο και οι υπάλληλοι της security και αυτοί που τους απεκάλεσαν βλάκες. Θέλω να επισημάνω ότι οι υπάλληλοι της security:

α) φέρθηκαν πραγματικά βλακωδώς, διότι είναι όντως βλάκας ένας που ενώ έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο και έχει αθωωθεί λόγω άγνοιας, αφού έλαβε γνώση μετά ξανακάνει το ίδιο εκθέτοντας τον εαυτό του,

β) όταν παραμονή Χριστουγέννων χωρίς λόγο προβαίνει σε ενέργειες παράνομες, με αποτέλεσμα να κάνει Χριστούγεννα στο κρατητήριο,

γ) φυσικά αν υποθέσουμε ότι η βλακεία τους ήταν εξύβριση, αυτή η εξύβριση σε καμμία περίπτωση δεν ήταν απρόκλητη. Οι σεκιουριτάδες με πλήθος έκνομων ενεργειών προκάλεσαν τους πολίτες, και συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 367 του Ποινικού Κώδικα δεν αποτελούν άδικη πράξη οι εκδηλώσεις που γίνονται για την διαφύλαξη, προστασία έννομου δικαιώματος. Φυσικά οι εν λόγω αποκαλέσαντες βλάκες τους υπαλλήλους, προστάτευαν και διαφύλατταν το έννομο δικαίωμά τους να διέρχονται από τον δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο (όπως κι όλοι εμείς που παρευρισκόμασταν εκεί), που κατάφωρα ποικιλοτρόπως υπονόμευαν οι σεκιουριτάδες και μάλιστα μετά από δικαστική απόφαση, και όχι μόνο. Aποκαλώντας τους βλάκες λοιπόν, επιχειρούσαν και τους ίδιους να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν για να μην καταλήξουν στο κρατητήριο χριστουγεννιάτικα.

Φυσικά η αντιεισαγγελέας τα γνώριζε όλα αυτά. Το ερώτημα είναι το τι έγινε εκείνη την βραδιά στο Α.Τ. Αρναίας για τα αυτεπάγγελτα αδικήματα (για τα οποία υπάρχει και δικαστική πρόσφατη απόφαση) για τα οποία έλαβαν γνώση και το Α.Τ. Αρναίας και η αντιεισαγγελέας. Πώς αυτά δεν οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, γιατί από τους αστυνομικούς σβήστηκαν τα βίντεο, γιατί ματαιώθηκε η αυτόφωρη διαδικασία που θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αδικοπρακτική συμπεριφορά της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., και δεν θα έδινε το δικαίωμα αναστολής της πρώτης καταδίκης (βλ. απόφαση 788/2012) στους υπευθύνους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.;

Ανακαλούνται τα αυτεπάγγελτα αδικήματα; Φυσικά όχι. Τότε; Απλώς στο κράτος αυτό που φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στην διαφθορά, με άνωθεν εντολή ανασκευάσθηκαν (και δεν ανακλήθηκαν) οι κατηγορίες αυτεπαγγέλτου τύπου αδικημάτων για να μην υποστούν συνέπειες οι υπεύθυνοι του «χρυσού μεταλλείου». Στο Α.Τ. Αρναίας αστυνομικά όργανα μάς έλεγαν ότι ο Δασάρχης τους έχει βεβαιώσει ότι έχουν κατασκευασθεί οι παρακαμπτήριοι και είναι προσπελάσιμοι αν δεν έχει βρέξει! Μια άλλη πονεμένη ιστορία με κεντρικό πρόσωπο τον Δασάρχη.

Το θέμα που γεννάται ασχέτως με το τι κάναμε εμείς οι απλοί πολίτες, είναι το πώς «τακτοποιήθηκε» το θέμα από την αντιεισαγγελέα Πολυγύρου και από το Α.Τ. Αρναίας, που έλαβαν αρχικά πλήρη γνώση των αυτεπαγγέλτων αδικημάτων και συνέλαβαν τους υπαλλήλους της security, πώς παρ’ότι από το υλικό των βίντεο τα είδαν, τα ανασκεύασαν; Τι ακριβώς συντελέσθηκε από το μεσημέρι έως το βράδυ στο Α.Τ. Αρναίας και ανασκευάσθηκαν τα αυτεπάγγελτα αδικήματα; Εμείς που ζήσαμε το γεγονός, το μόνο που εν κατακλείδι έχουμε να πούμε, είναι αυτό του Ντίνου Ηλιόπουλου, ότι παραμονές Χριστουγέννων στο Α.Τ. Αρναίας όπως διαπιστώνετε «ήμασταν μία χαρούμενη ατμόσφαιρα».

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν την αλήθεια που με εντολή άνωθεν ανασκευάσθηκε. Τώρα θα μου πείτε ότι ο υπουργός οικονομικών ανασκεύασε την λίστα Λαγκάρντ. Εκεί κολλάς εσύ; Έχετε δίκιο.

antigoldgreece

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TbxKbGOtmdE

photo 3
photo 4
photo 6
photo 9

Σχολιάστε