My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Τέχνη πάει θέατρο για “Ελέφα”

Πάμε θέατρο;

Η παράσταση: «Ο Ελέφας»

Ο συγγραφέας:  Κώστας Βοσταντζόγλου

Το θέατρο : Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας

Ο χώρος:  Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019

Αναχώρηση 17.30 από την πλατεία Ειρήνης

(γιατί πριν την παράσταση θα πιούμε καφεδάκι στα όμορφα καφέ της περιοχής)

Συμμετοχή στα τηλέφωνα:

Απόγευμα 4-8 : 23410 24217

Απόγευμα 5-8: Σοφία Κεσίδου 6946 595 220, Δάφνη Παπαδοπούλου 6974514174

«Ο Ελέφας» του Κώστα Βοσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, που κάνει πρεμιέρα τo Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Ελάτε να παρακολουθήσουμε  την παράσταση  «Ο Ελέφας» ,  μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όμως όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα.

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Το έργο αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και την φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα. Η «ελληνική παράδοση» εμφανίζεται στην παράσταση σαν ένα ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνειας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος, και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας είναι ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια-Επιμέλεια Video: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Κατρανίδου
Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν: Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος), Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα)

Είπαν για την παράσταση:

Οι ερμηνείες των ηθοποιών υπερ-ρεαλιστικές, κερδίζουν το κοινό από την πρώτη σκηνή, επαληθεύουν με τον καλύτερο τρόπο το  πόσο σπουδαίοι,  ταλαντούχοι άνθρωποι εκπαιδεύονται στο Κ.Θ.Β.Ε και το υπηρετούν με ζέση  και το πόσο έντεχνα αναβιώνουν στη σκηνή χαρακτήρες δύσκολους, απαιτητικούς και μέσα σε φρενήρεις ρυθμούς. Εξαιρετικοί όλοι τους. Άξιες οι επευφημίες που δέχτηκαν στο τέλος. Με τον ιδρώτα τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια. Και μόνο γι’ αυτήν την εμπειρία αξίζει να δείτε την παράσταση

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Σχολιάστε