My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η συμμετοχή του ΚΕΘΙ στη ΔΕΘ

Με σημαντικό ενδιαφέρον εξελίσσεται η συμμετοχή – μετά από πολλά χρόνια απουσίας – του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

agathopoulou1Ο εκθεσιακός χώρος του Κ.Ε.Θ.Ι. στο ευρύτερο περίπτερο (Νο 15) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τις εκδόσεις και το ενημερωτικό υλικό του, αποτελεί πόλο έλξης και πληροφόρησης επισκεπτών και επισκεπτριών για θέματα ισότητας των φύλων, αλλά και καταπολέμησης των έμφυλων διακρίσεων και της βίας.

Σημαντική ήταν άλλωστε και η συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, τοπικών μέσων ενημέρωσης αλλά και μεμονωμένων γυναικών, που παρακολούθησαν το διαδραστικά οργανωμένο βιωματικό εργαστήριο που παρουσίασε ως παράλληλη εκδήλωση του Κ.Ε.Θ.Ι. η συνεργάτιδα του φορέα Ψυχολόγος Κίττυ (Κυριακή) Λιανού  Τετάρτη 9/9/2015, στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων του περιπτέρου.

Εκεί, στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι ξενώνων κακοποιημένων γυναικών, εκπρόσωποι Επιτροπών Ισότητας από Δήμους της Β. Ελλάδας και μια σειράς άλλων φορέων της περιοχής παρακολούθησαν σε πραγματικές συνθήκες έναν από τους τύπους σεμιναρίων που το Κ.Ε.Θ.Ι. πραγματοποιεί στις Περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενθάρρυνσης της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

agathopoulou2Το 3ωρο σεμινάριο, κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων, αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα και θετική εμπειρία, ενώ ζητήθηκε η επανάληψή του σε διάφορες περιοχές και Δήμους.

Στην εναρκτήρια ομιλία της στην εκδήλωση, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι., Ειρήνη Αγαθοπούλου, τόνισε ότι η επανεμφάνιση του φορέα στην ΔΕΘ συμβολίζει την φιλόδοξη «επανεκκίνηση» που συντελείται στο Κέντρο Ερευνών τους τελευταίους μήνες.

Ζήτησε την ευρεία συμμετοχή των γυναικών στη νέα προσπάθεια και αναφέρθηκε στις επόμενες πρωτοβουλίες που προγραμματίζει το Κ.Ε.Θ.Ι., οι οποίες θα διευρύνουν τα πεδία παρέμβασής του και θα ενισχύσουν τον ουσιαστικό του ρόλο στα θέματα της ισότητας των φύλων.

Τέλος, υπενθύμισε την επόμενη εκδήλωση-ραντεβού στη ΔΕΘ, το Σάββατο 12/9/2015 στις 12:00 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο με θέμα: «Συμβουλευτικές υπηρεσίες πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας», που πρακτικά θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα στις αντίστοιχες δομές, από τα ίδια τα στελέχη των δομών αυτών.

Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.  

Σχολιάστε