My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη φαβέλα της Ευρώπης!

Η Deutsche Welle για την Ειδομένη.

Με τις φαβέλες, τις παραγκουπόλεις των εξαθλιωμένων της Βραζιλίας, παρομοιάζει η Deutsche Welle την Ειδομένη.

eidomeni-prosfyges«Κάθε πρωί, 3-4 λεωφορεία φτάνουν στην Ειδομένη. Αρχικά, παρκάρουν στον δρόμο που οδηγεί στον καταυλισμό και περιμένουν. Το απόγευμα, φεύγουν συνήθως άδεια. Αν μεταφέρουν λίγους επιβάτες, είναι συχνά οικογένειες που ελπίζουν να βρουν καλύτερες συνθήκες στα κέντρα προσφύγων», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, με τίτλο «Ειδομένη, η πρώτη φαβέλα της Ευρώπης».

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle οι περισσότεροι πρόσφυγες που φτάνουν εκεί, παραμένουν στο σημείο κι έτσι καθημερινά ο καταυλισμός επεκτείνεται προς πάσα κατεύθυνση, με μοναδικό όριο τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

«Πλέον, ο καταυλισμός αποκτά ολοένα και περισσότερες υποδομές, παρά την απουσία της κρατικής εποπτείας», αναφέρει το δημοσίευμα. «Οι ΜΚΟ δίνουν στους πρόσφυγες φαγητό, ρούχα και κουβέρτες και παρέχουν ιατρική φροντίδα. Τα πρώτα μωρά έχουν ήδη γεννηθεί στην Ειδομένη και περισσότερες γυναίκες αναμένεται να γεννήσουν σύντομα, αναφέρει Τσέχος γιατρός. Εθελοντές οργανώνουν τη φροντίδα για παιδιά. Επίσης έχουν φτιάξει ”τεϊοποτείο”, μία ανοιχτή ντίσκο που κάθε βράδυ παίζει αραβική μουσική. Στον καταυλισμό, ανθεί η ανταλλαγή αγαθών. Οι πρόσφυγες λειτουργούν ως πλανόδιοι. Πουλάνε λάδι, φρούτα, τσιγάρα, μπαταρίες», γράφει η Deutsche Welle.

«Είναι θέμα χρόνου να χτιστούν οι πρώτες καλύβες. Αν γίνει αυτό, τότε μπορεί κάποιος να αποκαλεί την Ειδομένη ως την πρώτη φαβέλα της ΕΕ. Με πληθυσμό από 13.000 έως 15.000 άτομα, έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Κιλκίς», καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχολιάστε