My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η προσφορά του ΕΕΣ στο ν. Κιλκίς

Ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα παρέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε πρόσφυγες που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας και μετεγκατάστασης που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα αλλά και σε χώρους, όπως η Ειδομένη.

Eidomeni-ees«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλύπτει υπηρεσίες υγείας ελαφρύνοντας το αρμόδιο υπουργείο από αυτή τη μεγάλη ευθύνη. Ο ρόλος μας είναι συνεπικουρικός και πάντα με σεβασμό προς τον προγραμματισμό της πολιτείας», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, γνωστοποιώντας και τα εξής, που αφορούν στο νομό Κιλκίς:

Στην περιοχή της Ειδομένης η ιατρική μονάδα λειτουργεί με την βοήθεια του Ουγγρικού Ερυθρού Σταυρού με γιατρούς, νοσηλευτές και μεταφραστές, ενώ το Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης διανέμει καθημερινά 1000 δέματα ξηράς τροφής, εμφιαλωμένου νερού και υγειονομικό υλικό για ενήλικες και βρέφη.

Στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη γενική κλινική με τη βοήθεια γιατρών, νοσηλευτών, διερμηνέων ενώ διαθέτει και ειδική τέντα για τα μαιευτικά περιστατικά.

Γενική και μαιευτική μονάδα διαθέτει ο Ερυθρός Σταυρός και στο Χέρσο, όπου το προσωπικό στελεχώνεται από τον Γερμανικό και Φιλανδικό Ερυθρό Σταυρό.

Σχολιάστε