My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Η ομιλία Μ. Κορομηλά για Καππαδοκία

Ο Όμιλος Ιστορίας Κιλκίς, μετά την ομιλία που διοργάνωσε για το Ισλάμ και μετά τον περίπατο στα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ομιλία της διακεκριμένης ιστορικού και συγγραφέως Μαριάννας Κορομηλά με θέμα την Καππαδοκία. 

koromilaΗ ομιλήτρια με τεκμηριωμένο και χειμαρρώδη λόγο, μας ταξίδεψε στον ιδιαίτερο αυτόν τόπο που υπήρξε πατρίδα των Μεγάλων Πατέρων της εκκλησίας, πατρίδα βυζαντινών αυτοκρατόρων και τόπος δράσεως των Ακριτών.
Περιέγραψε λεπτομερώς τις μορφολογικές και κλιματικές ιδιομορφίες της ηφαιστιογενούς αυτής περιοχής, αναφέρθηκε σε μοναστήρια, σε εκκλησίες και σε υπόγειες πολιτείες. Τόνισε το πόσο σημαντική υπήρξε η παρουσία των Ελλήνων στην εμπορική δραστηριότητα και στην πνευματική ζωή του τόπου. Συγκίνησε η αναφορά της στον ξεριζωμό των Ρωμιών και στις δυσκολίες εγκαταστάσεώς τους στην Ελλάδα.
 Η κ. Κορομηλά γοήτευσε το Κιλκισιώτικο κοινό το οποίο με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησε επί δυόμιση ώρες την ομιλία της. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από φωτογραφική έκθεση της Ανθής Ναούμη και έκθεση βιβλίων με θέμα την Καππαδοκία.
*Ο Όμιλος ευχαριστεί την κ. Κορομηλά, η οποία με ενθουσιασμό αποδέχθηκε την πρόσκληση του, τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ.Εμμανουήλ που παραχώρησε την αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Χρήστο Καναρόπουλο για την τεχνική του υποστήριξη.
Σχολιάστε