My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κόντρα για τα σχολικά γεύματα

Με αφορμή τη δήλωση της Ειρήνης Αγαθοπούλου για την ανυπαρξία σχολικών γευμάτων στο νομό Κιλκίς και τη φετινή χρονιά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση, η οποία έφερε άμεσα την ανταπάντηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου

«Με έκπληξη και συγχρόνως απορία ενημερωθήκαμε από τον τοπικό τύπο για τα όσα αστεία και ψευδή αναφέρει σε ανακοίνωση τύπου της η Κα Αγαθοπούλου όσον αφορά τα σχολικά γεύματα.

Επειδή καλό είναι να γράφεις αλλά πάνω από όλα το σημαντικότερο είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ φαίνεται μάλλον ότι η Κα Βουλεύτρια του νομού μας δεν έχει και τόσο καλές σχέσεις με την ειλικρίνεια.

Απλώς και επειδή αφήνει αιχμές εμείς θα της απαντήσουμε γιατί πλέον η γραφικότητα και ο παλαιοκομματισμός δεν έχουν όρια.

Και επειδή πρέπει να μάθει ο μοναδικός κριτής που είναι ο ελληνικός λαός ενημερώνουμε ότι:

Το θέμα που σχετίζεται με τα σχολικά γεύματα αφορά τον νόμο που έχει φαρδιά πλατιά τη λέξη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ναι όντως ότι έως σήμερα ισχύει για τα σχολικά γεύματα είναι ακριβώς οι επιταγές του νόμου που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση της αριστεράς και άρα μάλλον η Κα Αγαθοπούλου το υποκρύπτει σκοπίμως.

Ξεκινώντας λοιπόν στον σχετικό αυτό νόμο το ΚΙΛΚΙΣ ως νομός δεν υπήρχε Κα Βουλεύτρια όπως και κάποιοι άλλοι νομοί της χώρας.

Με την πραγματικότητα αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να επανακαθορίσει τους όρους και να εντάξει και το νομό μας όμως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Η σχολική χρονιά είχε ξεκινήσει και έφτασε η περίοδος της πανδημίας όταν από 12 Μαρτίου 2020 και εντεύθεν τα σχολικά συγκροτήματα έκλεισαν άρον άρον λόγω του φονικού ιού.

Προσπάθησε και πάλι κυβέρνηση αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει η δυνατότητα μέχρι τέλους του έτους καθώς εκ των πραγμάτων το μόνο που γίνεται είναι να παραταθεί η ήδη υπάρχουσα κατάσταση και το Κιλκίς να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του έτους 2020 στα ίδια. Αποκλεισμένο με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε εντάξει και το νομό μας.

Αυτή είναι η αλήθεια και η όποια άλλη τακτική και κριτική είναι εκ του μη όντος. Και αποτελεί την πιο παλαιοκομματική μέθοδο και πρακτική που θυμίζει παλιές εποχές. Κρίμα για την Κα Αγαθοπούλου που θέλει να λέγεται και νέος άνθρωπος με καινούργιες ιδέες και απόψεις.»

Ε. Αγαθοπούλου: «Να απαντήσουν οι υπεύθυνοι για τα σχολικά γεύματα»

Η δήλωση-ανταπάντηση της κ. Αγαθοπούλου έχει ως εξής:

“Πριν λίγες ημέρες, με δημόσια δήλωσή μου κατήγγειλα ότι η απουσία των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας από το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων για την φετινή χρονιά, έχει υπεύθυνους. Επανέρχομαι λοιπόν, απευθυνόμενη σε αυτούς τους υπεύθυνους.

Αρχικά να πούμε – και εδώ θα συμφωνήσω με την κατά τα άλλα ιδιαίτερα νευρική και κατά συνέπεια ιδιαίτερα ασύντακτη δημόσια δήλωση της ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ – ότι και η δημιουργία του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων έχει υπεύθυνους. Έχει το ονοματεπώνυμο της Θεανώς Φωτίου, πρ. αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την σφραγίδα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα με ευρεία κοινωνική αποδοχή, καθώς οι κυβερνήσεις της ΝΔ το μόνο που είχαν να επιδείξουν στο συγκεκριμένο θέμα ήταν οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία. Ξεκίνησε, λοιπόν, το 2016 πιλοτικά, σε σχολεία των Δήμων Περάματος, Τρικκαίων και Καβάλας και κάθε χρόνο επεκτείνονταν, ώστε πέρυσι να συμπεριλάβει 1227 Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, και μετά από δικές μας και πάλι ενέργειες, έγινε αίτημα από το Ν. Κιλκίς να ενταχθεί στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2019-20. Το αίτημα έγινε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, παρότι αρμόδιοι να αιτηθούν το πρόγραμμα ήταν και είναι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού, όπως προκύπτει και από την απάντηση που μας έδωσε το Υπ. Εργασίας. Παρ’ όλα αυτά, στην απάντησή του το Υπουργείο μας διαβεβαιώνει ότι το αίτημα της Πρωτοβάθμιας θα λαμβάνονταν υπόψη για τη χρονιά 2020-21, κάτι το οποίο τουλάχιστον προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι αλήθεια.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται προς τους αρμόδιους – αυτοδιοικητικούς παράγοντες Α’ & Β’ βαθμού είναι: Μπήκαν στον κόπο πέρυσι να αιτηθούν σχολικά γεύματα για τα σχολεία του Κιλκίς και της Παιονίας και εάν όχι γιατί; Εάν ναι, πήραν απάντηση και τί έλεγε αυτή; Έχουν σκοπό να αιτηθούν τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά την ένταξή τους στο πρόγραμμα;

Ερωτήματα όμως προκύπτουν και για το Υπουργείο Εργασίας, που είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα: Γιατί δεν έλαβε υπόψη το αίτημα για τα σχολεία του Ν. Κιλκίς; Έχει την πρόθεση να εντάξει τον Νομό μας τουλάχιστον στον επόμενο διαγωνισμό για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου;

Εδώ και ένα χρόνο και κάτι μήνες η ΝΔ κυβερνά αυτόν τον τόπο. Είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ακόμη για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ…”

Σχολιάστε