My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Η ΝΔ για όσα συνέβησαν χθες

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ δημοσιοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Την στιγμή που η χώρα – και ο πλανήτης ολόκληρος – βρίσκονται σε πόλεμο με τον αόρατο εχθρό τον φονικό ιό του κορωναϊού covid – 19 και οι σώφρονες πολίτες τηρούν με ευλάβεια και υπομονή τα μέτρα και τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας και της Ελληνικής Πολιτείας η επέτειος του Πολυτεχνείου και η καπήλευση που επιχείρησαν να κάνουν οι γνωστές λαϊκιστικές παρατάξεις έπεσαν στο κενό.

Ο στόχος, του να μην αποτελέσει ο εορτασμός των 47 χρόνων του Πολυτεχνείου μια υγειονομική βόμβα – τεράστια εστία υπερμετάδοσης του κορωναϊού στην κοινότητα (εφόσον πραγματοποιούνταν μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες χιλιάδων ανθρώπων όπως τόσα και τόσα χρόνια), επετεύχθη χάριν στην αποφασιστική στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι προέχει η δημόσια υγεία και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα γίνει πορεία, έφερε αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση στάθηκε με υπευθυνότητα και μέτρο απέναντι στην πανδημία επιλέγοντας τον συμβολικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Παρά τη μεγάλη φασαρία που ξεσήκωσαν τις προηγούμενες ημέρες ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κόσμος υπάκουσε στη φωνή της λογικής και τους απομόνωσε. Η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε φέτος στο πλαίσιο που επέβαλε το δημόσιο συμφέρον για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και οι εκκλήσεις του Πρωθυπουργού για έναν διαφορετικό εφέτος εορτασμό έτυχαν της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Ο καθένας ο οποίος γνωρίζει τι συνέβαινε στην Αθήνα σε ανάλογες περιπτώσεις μπορεί να κατανοήσει σήμερα ότι, χάρη στον σχεδιασμό που υπήρξε, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με την έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας. Είναι απογοητευτική η εικόνα που επέλεξαν να δείξουν ορισμένα κόμματα σχετικά με την τήρηση των μέτρων απέναντι στους πολίτες. Ιδιαιτέρως εκείνους οι οποίοι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις εκ μέρους των οργάνων τήρησης της τάξης επέμειναν να παρανομούν διακινδυνεύοντας την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Είναι οι ίδιοι που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το σύστημα υγείας και για τις ΜΕΘ, ενώ με τη συμπεριφορά τους κάνουν τα πάντα για να τις γεμίσουν. Γιατί πολύ απλά έχουν μάθει ειδικότερα έχουν κακομάθει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡα25 (σε ένα περίεργο είναι η αλήθεια μέτωπο μιας και ούτε θέλουν να βλέπονται στην κυριολεξία πολιτικά οι δυνάμεις αυτές γεγονός που οι πολίτες το γνωρίζουν καλά και γι΄ αυτό μόνο γέλιο τους προκαλεί η συνύπαρξη των τριών αυτών κομμάτων της αντιπολίτευσης για ευνόητους λόγους και αλίευση ψήφων) είχαν την ευκαιρία να δείξουν αυτές τις μέρες αν νοιάζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας.

Η ένδεια θέσεων, προτάσεων και προγράμματος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ που εκ του θεσμικού του ρόλου στο πολίτευμα μας πρέπει να διαθέτει σοβαρή ρεαλιστική ατζέντα. Μάταια όμως, είναι τόσο αλγεινή η εντύπωση που προκάλεσε ο κ.Τσίπρας και οι πολιτικοί σύντροφοι του με την συμπεριφορά τους. Στεκόμαστε περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί για τους άλλους δύο κομματικούς οργανισμούς (ΚΚΕ, ΜΕΡα25) γνωρίζουμε ότι το μόνο που τους φέρνει στη δημοσιότητα γεγονός που το επιδιώκουν (και γι΄ αυτό άλλωστε είναι η μόνιμη επωδός τους σε όλα τα πολιτικά τεκταινόμενα) είναι αυτές οι στιγμές (επεισοδίων, μπάχαλου κ.ο.κ.) μιας και δεν αποτελούν παρά μόνο κόμματα διαμαρτυρίας και εκ του ασφαλούς πολιτικής κριτικής. Φτάνει πια είναι καιρός να το κατανοήσουν γιατί ο κόσμος τους έχει καταλάβει προ πολλού και γι΄ αυτό τους γυρνά την πλάτη. Και δυστυχώς εθελοτυφλούν μιας και δεν λαμβάνουν τα μηνύματα του λαού. Εκτός κι αν τους βολεύει το 5-6% με το οποίο πορεύονται χρόνια πολλά τώρα και δεν έχουν φιλοδοξίες να αυξήσουν την πολιτική τους δύναμη.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια πολιτική δύναμη (ΚΚΕ) που παρακλάδι του (ΠΑΜΕ) καταφεύγει σε διασπορά ψευδών ειδήσεων με fake ανάρτηση στα social media του με φωτογραφία από άλλη χώρα και άλλο χρόνο με προφανή στόχο να δημιουργήσουν αναληθείς εντυπώσεις και κλίμα που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται για τη δημοσίευση που δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή φωτογραφία που όπως αποδείχθηκε είναι τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων». Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που πέρυσι στέλεχος του είχε επιτεθεί με δολοφονική πολεμική κίνηση κατά ενός εργαζόμενου (αστυνομικού θυμίζουμε) ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν εν υπηρεσία (εν ώρα εργασίας, που κόπτονται δήθεν για τα συμφέροντα των εργαζομένων) προσπαθώντας να διαφυλάξει την τάξη εφαρμόζοντας τους νόμους μιας ευνομούμενης Πολιτείας.

Η Ελληνική Αστυνομία εφάρμοσε τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες, για να αποτρέψει την επέκταση της παράνομης συγκέντρωσης που θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.”

Σχολιάστε